Το πλακάτ και το μήνυμα στη γιαγιά με COVID στο Ηράκλειο

από Βασίλης Σπυριδάκης

Ο κορωνοϊός κρατάει τη γιαγιά μακριά από την οικογένεια, αφού νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ηράκλειο. Όμως ο εγγονός, που θέλει να της δώσει κουράγιο και να της πει ότι την περιμένουν πίσω, βρήκε έναν ευφάνταστο τρόπο να στείλει το μήνυμά του. Ο μικρός στάθηκε έξω από την κλινική covid του ΠΑΓΝΗ ύψωσε ένα πλακάτ, όχι για να διαμαρτυρηθεί για κάτι, αλλά για να δώσει δύναμη και κουράγιο στην γιαγιά του και να της πει ότι την περιμένει πίσω.

Η κ. Βούλα Μανασάκη, η μητέρα του παιδιού, όπως έγραψε η ίδια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παρατήρησε ότι την περασμένη Τρίτη η γιαγιά είδε από μακριά τον εγγονό της και, παρά τη συναισθηματική φόρτιση, λίγο μετά βελτιώθηκε η κατάσταση του αναπνευστικού της. Έτσι, σκέφτηκαν να φτιάξουν το πλακάτ με το σύνθημα «Γιαγιά γίνε γρήγορα καλά, σ’αγαπάμε» για να τονώσουν το ηθικό της γιαγιάς αλλά και όλων των ασθενών που νοσηλεύονται με covid19 και φυσικά των οικογενειών τους.

Η κ. Μανασάκη μεταφέρει ως εξής τα συναισθήματα και τις εμπειρίες μιας οικογένειας που αγωνιά για τους δικούς της ανθρώπους:

«Η γιαγιά (ετών 65)νοσηλεύεται στο ΠΑΓΝΗ με COVID. Εισήχθη το Σάββατο με οξύ αναπνευστικό…συμπαράσταση μου είπε ο γιατρός συμπαράσταση κουράγιο και ψυχική υποστήριξη χρειάζεται να μην νιώθει μόνη. Μέχρι και τη Τρίτη το πρωί η κατάσταση δεν είχε βελτιωθεί. Το μεσημέρι πήγα μαζί με το γιο μου. Φορτίστηκε πολύ συναισθηματικά και φοβήθηκα μήπως δεν της έκανα καλό. Όμως από το βράδυ εκείνο δεν χρειάστηκε περισσότερο οξυγόνο και η κατάσταση είναι σταθερή. Τυχαίο;;Ίσως,ίσως και όχι δεν ξέρω.Γράφω την ιστορία μου για να δώσω κουράγιο σε όσους περνούν παρόμοια κατάσταση, και να περάσω το μήνυμα ότι ο COVID δεν σε στιγματίζει, δεν είναι λέπρα, δυστυχώς υπάρχει και είναι δίπλα μας δεν χρειάζεται να μας χτυπήσει τη πόρτα για να προσέξουμε».