Το μήνυμα του Σωκράτη Μάλαμα στην κυβέρνηση

από Βασίλης Σπυριδάκης

Ο πολιτισμός έχει μπει για τα καλά σε καραντίνα και η πλειοψηφία των ανθρώπων που τον εκπροσωπούν εκφράζουν σε κάθε περίπτωση την αντίδρασή τους στον κυβερνητικό προγραμματισμό και στα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες, τα οποία πιθανότατα «ανάβουν κόκκινο» στην πραγματοποίηση κάθε συναυλίας, φεστιβάλ, θεάτρων.

Από την αρχή της επιβολής των περιοριστικών μέτρων, ο Σωκράτης Μάλαμας όπως και πολλοί άλλοι καλλιτέχνες επικοινωνεί με τους φίλους του στο facebook  διαλέγοντας κάθε μέρα ένα τραγούδι το οποίο και παίζει ακουστικά.

Ωστόσο, το σημερινό video συνοδεύτηκε και από χειρόγραφο σημείωμα στο οποίο ο τραγουδοποιός στέλνει τη στήριξή του σε όλους τους συναδέλφους του, μουσικούς και καλλιτέχνες χωρίς να παραλείψει να αναφερθεί στη στάση της ΝΔ εναντίον των εργαζομένων από τον χώρο του πολιτισμού οι οποίοι έχουν μείνει αποκλεισμένοι και μετέωροι με κυβερνητική ευθύνη.

«Το σημερινό τραγούδι είναι αφιερωμένο σε όλους τους φίλους – συνεργάτες – γνωστούς και αγνώστους απ’ όλο το φάσμα των τεχνών και απ’ όλους τους κλάδους των εργασιών», γράφει ο Σωκράτης Μάλαμας και καταλήγει επισημαίνοτας: «Η αδιαφορία και ο προγραμματισμός της παρούσας κυβέρνησης για όλους αυτούς είναι πνιγμός και εξαφάνιση. Μάλλον με πολύ στοχευμένη πρόθεση».

Tο τραγούδι που διάλεξε για τη σημερινή ημέρα o Σωκράτης Μάλαμας – και το οποίο αφιερώνει στους συναδέλφους μουσικούς – είναι το «Ποιος τη ζωή μου», σε μουσική του Μίκη Θεοδωράκη και στίχους του Μάνου Ελευθερίου.