Το Ελληνικό βραβείο Πούλιτζερ

από Βασίλης Σπυριδάκης

 

Δεν ξέρω αν το μάθατε αλλά στην Ελλάδα θεσπίζονται βραβεία δημοσιογραφίας επειδή τα Pulitzer Prize μας πέφτουν και αμερικανιές και ξεπερασμένα και ξεπεσμένα ως θεσμός.

Μάλιστα η κυβέρνηση για να στηρίξει τον θεσμό, τον επιδοτεί με 11 εκ. ευρώ προκειμένου να συμβάλει στην αντικειμενικότητα των ΜΜΕ της χώρας.

Και επειδή στην Ελλάδα είμαστε πολύ μπροστά αποφασίστηκε τα βραβεία να δοθούν με βάση την δημοσιογραφική κάλυψη της πανδημίας. Μάλιστα για να τιμηθούν και οι δημοσιογράφοι της Περιφέρειας τα βραβεία χωρίστηκαν σε εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας.

Το έργο της επιτροπής των βραβείων ήταν ιδιαίτερα δύσκολο καθώς έπρεπε να βραβεύσει τους δημοσιογράφους που έγλυψαν σφαιρικά, αντικειμενικά και πρόσθεσαν νέες και καινοτόμες λέξεις στο δημοσιογραφικό λεξιλόγιο.

Τέλος πάντων για να μην το πολυζαλίζω το θέμα. Το φετινό βραβείο απονέμεται στον  Κ.Μητσοτάκη διότι, αφενός δεν βρέθηκε κανένα δημοσιογραφικό κείμενο που να μην περιέχει τη λέξη Μητσοτάκης και αφετέρου όλα τα ρεπορτάζ και τα άρθρα τα είχε…γράψει ο κ. Μητσοτάκης! Και επειδή ο Κυριάκος είναι και μεγαλόψυχος μοιράστηκε τα 11 εκ. με τους συναδέλφους-αγιογράφους του…

Σε όλους αυτούς τους αφιερώνουμε το video που επιμεληθήκαμε