«Σταματήστε να στοχοποιείτε την ελληνική νεολαία»

από Βασίλης Σπυριδάκης

Τον αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης Μητσοτάκη στηλίτευσε για ακόμα μία φορά η αξιωματική αντιπολίτευση, με αφορμή τη νέα καταγγελία 22χρονης φοιτήτριας που αστυνομικοί της ζήτησαν να κατεβάσει το παντελόνι της πάνω στην Πατησίων. «Δεν είναι δυνατόν να δίνετε δικαιώματα στον οποιονδήποτε να συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο, δεν είναι δυνατόν να τραβάτε ους μαθητές από το αυτί έξω από τους κινηματογράφους επειδή βλέπουν τον Τζόκερ, να μπαίνετε σε κέντρα διασκέδασης με προτεταμένα τα όπλα, δεν είναι δυνατόν να ταπεινώνετε και να εξευτελίζετε νέους ανθρώπους» τόνισε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης, κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, καλώντας την κυβέρνησης να εγκαταλείψει τον ολισθηρό δρόμο.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος τη ΝΔ, Χρ. Μπουκώρος δεν έδειξε καμία διάθεση μεταμέλειας για τα περιστατικά της ακραίας αστυνομικής καταστολής τα οποία, όπως είπε, «ελέγχονται με τις νόμιμες προβλεπόμενες διαδικασίες». Μάλιστα, προσπέρασε το περιστατικό που κατήγγειλε ο Π. Σκουρλέτης («δεν ξέρω αν και πόσο ευσταθεί») και κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να πάψει να στοχοποιεί την ελληνική αστυνομία και να μη δημιουργεί εντυπώσεις μιλώντας περί «αυταρχικού κράτους».

«Το να σέβεσαι τους θεσμούς του κράτους είναι κανονικότητα», αναμάσησε τη γνωστή καραμέλα ο κ. Μπουκώρος προκαλώντας την αντίδραση του Ευκλ. Τσακαλώτου ο οποίος σχολίασε με καυστικό τρόπο την παρέμβαση του κοιν. εκπροσώπου της ΝΔ. «Μετά την απάντηση του κ. Μπουκώρου η ελληνική νεολαία θα νιώθει ανακούφιση, καθώς ξέρει ότι βρισκόμαστε στη γη του Κάφκα, όπου όλα κάπου, κάποτε θα εξεταστούν αλλά ξέρουμε ότι υπάρχει λευκή επιταγή στην αστυνομία ενάντια στη νεολαία μας».

Στην παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ απάντησε και ο Π. Σκουρλέτης λέγοντας ότι πρόκειται για επικίνδυνο παιχνίδι να βάζουμε αστυνομικούς να παραβιάζουν την νομιμότητα».