• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ
    • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • Ακούστε τώρα

iNotos.gr

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ
    • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • Ακούστε τώρα
ΘέματαΠολιτισμός

Σαρώνει ο Λάνθιμος: 12 υποψηφιότητες στα BAFTA για το “The Favourite”

9 Ιανουαρίου 2019

“Η Ευνοούμενη” του Γιώργου Λάνθιμου συγκεντρώνει τις περισσότερες υποψηφιότητες για τα βραβεία της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (BAFTA) με συνολικά 12 στις κορυφαίες κατηγορίες.

Η Κόλμαν υποδύεται την βασίλισσα Άννα του 18ου αιώνα σε αυτή την ταινία εποχής που δανείζεται στοιχεία τόσο από την κωμωδία όσο και από το δράμα.

Η ταινία είναι υποψήφια στις κατηγορίες της Καλύτερης Ξένης Ταινίας, της Καλύτερης Βρετανικής Ταινίας, Καλύτερης Σκηνοθεσίας για τον Γιώργο Λάνθιμο, Καλύτερου σεναρίου και Καλύτερου Α’ Γυναικείου ρόλου (για την Κόλμαν) και δύο υποψηφιότητες για Β’ Ρόλου για τις συμπρωταγωνίστριες της Κόλμαν, Ρέιτσελ Βάις και Έμα Στόουν, Καλύτερου Σεναρίου, Καλύτερης Φωτογραφίας, Καλύτερου Σχεδιασμού Παραγωγής, Καλύτερου Σχεδιασμού Κοστουμιών, Καλύτερου Μακιγιάζ και Καλύτερου Μοντάζ.

Στην κατηγορία της Καλύτερης Ταινίας υποψήφιο είναι και το “Πράσινο Βιβλίο”, το ριμέικ του μιούζικαλ “Ένα Αστέρι Γεννιέται”, η μαυρόασπρη “Ρόμα” και του Σπάικ Λι το “BlacKkKlansman”.

Η Κόλμαν θα αναμετρηθεί για το βραβείο Καλύτερου Α’ Γυναικείου ρόλου με την Γκλεν Κλόουζ (η οποία όπως και η Κόλμαν βραβεύτηκε πριν από λίγες μέρες με Χρυσή Σφαίρα και είναι υποψήφια για την “Σύζυγο” ) και την Λέιντι Γκάγκα για το “Ενα Αστέρι Γεννιέται”, την Βαϊόλα Ντέιβις για τις “Χήρες” και την Μελίσα Μακάρθι για το “Μπορείς ποτέ να με συγχωρέσεις;”.

Ο Κρίστιαν Μπέιλ, ο οποίος υποδύθηκε τον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Ντικ Τσέινι στο “Vice”, ο Ράμι Μάλεκ, που υποδύθηκε τον φρόντμαν των Queen Φρέντι Μέρκιουρι στο “Bohemian Rhapsody” και ο Βίγκο Μόρτενσεν για το “Πράσινο Βιβλίο” είναι υποψήφιοι για βραβείο Α΄Ανδρικού Ρόλου, ενώ την λίστα συμπληρώνει ο Μπράιντλεϊ Κούπερ για το “Ενα Αστέρι Γεννιέται” και ο Στιβ Κούγκαν για το “Σταν και Όλι”.

Η φετινή απονομή των βραβείων Bafta θα πραγματοποιηθεί στις 10 Φεβρουαρίου στο Λονδίνο.

κινηματογραφοςΛάνθιμος
0
Facebook Twitter Google + Pinterest

Δείτε ακόμα...

Υπέρβαρα τέσσερα στα δέκα παιδιά στην Ελλάδα

“Το Παγκάκι” του Αλεξάντερ Γκέλμαν με τον Γιώργο...

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε τις ΗΠΑ ο...

Foreign Policy: Ο Τσίπρας αξίζει το Νόμπελ Ειρήνης

Όταν ο Μητσοτάκης δεσμευόταν να μην αυξήσει τον...

Σαφές μήνυμα Τσίπρα στην Τουρκία: Σεβαστείτε το διεθνές...

Ακολουθήστε μας

Facebook Twitter Instagram Youtube Email
Promotion Image
Promotion Image
Promotion Image
Promotion Image
Promotion Image
Promotion Image
Promotion Image
Promotion Image
Promotion Image
Promotion Image
Promotion Image
Promotion Image
Promotion Image
Promotion Image
Promotion Image
Promotion Image

Στοιχεία Επικοινωνίας

iNotos.gr & Κόκκινο Κρήτης 88,4fm 

Διεύθυνση: Θησέως 3, 2ος όροφος
Τηλεφωνικό Κέντρο: 2810 211797
Δημοσιογραφικό και Εμπορικό τμήμα: [email protected]

Κατηγορίες

Bloggers Αφιερώματα Διάφορα Εκλογές Ελλάδα Ενδιαφέρουν... Η Γνώμη των Υποψηφίων Η φωτογραφία της ημέρας Θέματα Κρήτη Κόσμος Λοιπά Θέματα Μουσική Ποιοι είναι οι Υποψήφιοι Πολιτισμός Προτείνουμε Πρωτοσέλιδα Συνεντεύξεις Σχόλια

Ακολουθήστε μας

Facebook Twitter Instagram Youtube Email

© iNotos.gr - All Right Reserved
Designed & Developed by Haris Papadakis

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με τη χρήση της αποδέχεστε αυτόματα την χρήση των cookies. ΕντάξειΠολιτική απορρήτου