Οι φορείς και ο πολιτικός κόσμος της Κρήτης για την απώλεια της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ

από Βασίλης Σπυριδάκης

Η είδηση του θανάτου της Φώφης Γεννηματά σκόρπισε θλίψη και στην Κρήτη με τους φορείς του νησιού να στέλνουν τα δικά τους μηνύματα για την για την απώλεια της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ.

 Δήλωση του Περιφερειάρχη Κρήτης Στ. Αρναουτάκη

Για την απώλεια της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«H Φώφη Γεννηματά σε όλη της ζωή ήταν αγωνίστρια. Συνεπής στους αγώνες της Δημοκρατικής Παράταξης. Ως Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής εργάστηκε με πάθος και δυναμισμό, υπηρετώντας τις αρχές και τις αξίες της Παράταξης. Ο πρόωρος και απροσδόκητος θάνατός της αφήνει μεγάλο κενό σε όλους.

Προσωπικά, εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στο σύζυγο, τα παιδιά και τους δικούς της ανθρώπους.

Η παρακαταθήκη της μεγάλη. Όσο ισχυρή ήταν και η παρουσία της στην πολιτική ζωή της χώρας. Το τελευταίο της ταξίδι μας συγκλονίζει».\

Δήλωση Βασίλη Κεγκέρογλου

Φώφη, ευχαριστούμε για όλα όσα μας πρόσφερες, πάντα με το χαμόγελο.
“Η απώλεια είναι μεγάλη. Είμαστε συγκλονισμένοι.
Η Φώφη Γεννηματά, η Πρόεδρος μας, έφυγε, αλλά η παρακαταθήκη της είναι παρούσα.
Το δημοκρατικό της ήθος, η αγωνιστικότητα της και το όραμά της για μια ΔΙΚΑΙΗ κοινωνία, αποτελούν την κληρονομιά της για το ΠΑΣΟΚ και το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, για την Ελλάδα και όλη την Ελληνική κοινωνία και κυρίως για την οικογένειά της.
Καθήκον μας είναι να συνεχίσουμε τον δρόμο της ευπρέπειας, της γενναιότητας και της ανιδιοτελούς προσφοράς που χάραξε. Ιδιαίτερα, να συνεχίσουμε τον αγώνα για να γίνει πραγματικότητα το σχέδιό της για την αναγέννηση του ΕΣΥ που υποστήριξε με ΠΑΘΟΣ.
Φώφη, ευχαριστούμε για όλα όσα μας πρόσφερες πάντα με το χαμόγελο.
Το πρότυπό σου θα είναι διαχρονικά επίκαιρο”.

Συλλυπητήριο μήνυμα Νίκου Ε. Ηγουμενίδη,Βουλευτή Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Η ανακοίνωση της απώλειας της Φώφης Γεννηματά μάς γεμίζει θλίψη. Την αποχαιρετούμε με ένα αίσθημα βαθύ σεβασμού για την υποδειγματική αξιοπρέπεια που επέδειξε ακόμη και στην δύσκολη τελευταία της μάχη. Μια γυναίκα και μια πολιτικός που πάλεψε με ήθος και ευγένεια σε όλα τα δύσκολα που βρέθηκαν στο διάβα της. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους της.

Συλλυπητήρια Σωκράτη Βαρδάκη

Συλλυπητήριο μήνυμα Σωκράτη Βαρδάκη, Βουλευτή Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά:

«Νιώθω βαθιά συγκλονισμένος από την απώλεια της Φώφης Γεννηματά, η οποία αγωνίστηκε για τη ζωή της, μέχρι την ύστατη στιγμή, με θάρρος και αξιοπρέπεια.

Η Φώφη, η μητέρα, η σύζυγος, η πολιτικός, έδωσε τις μάχες της, δυναμικά, μέσα και έξω από την Βουλή, αφήνοντας τεράστια παρακαταθήκη.

Πάλεψε ως το τέλος για τις αξίες της ζωής της.

Αγαπημένη Φώφη, θα είσαι πάντα κοντά μας.

Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της.»

Συλλυπητήρια Μ. Θραψανιώτη

Ο πρόωρος θάνατος της Φώφης Γεννηματά, Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, προκάλεσε σοκ και ένα μεγάλο κενό. 

Η Φώφη Γεννηματά έδωσε μάχες στη ζωή με θάρρος και γενναιότητα σε προσωπικό και πολιτικό επίπεδο. Το Ελληνικό Κοινοβούλιο στερείται μια σημαντική προσωπικότητα.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους συντρόφους και στις συντρόφισσές της.

Δήλωση Γιάννη Κουράκη

Έφυγε μια Αγωνίστρια της ζωής και της πολιτικής.

Η Φώφη Γεννηματά, της οποίας η αιφνίδια απώλεια μας συγκλονίζει, πορεύτηκε πάντα με ανθρωπιά, με ήθος και με γενναιότητα.

Έδινε πάντα δύσκολες μάχες με θάρρος και αξιοπρέπεια και μας ενέπνεε με την δύναμή και την αποφασιστικότητα της.

Στην πολιτική η ενασχόληση της ήταν συνώνυμο της μαχητικότητας, της εντιμότητας και της υπερηφάνειας.

Η συμβολή της στην ενότητα του Κινήματος και του προοδευτικού χώρου υπήρξε καθοριστική.

Το κενό που αφήνει πίσω της είναι πράγματι οδυνηρό.

Η Φώφη Γεννηματά θα μείνει στις καρδιές των προοδευτικών ανθρώπων και θα φωτίζει πάντα το δρόμο και τη σκέψη μας.

Θερμά συλλυπητήρια στον σύζυγό της, τα παιδιά της και τους οικείους.

 Δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού

Η Φώφη Γεννηματά πολιτεύθηκε με ήθος, συνέπεια, και δημοκρατικές αρχές, συμβάλλοντας στην πρόοδο της ελληνικής κοινωνίας τα δύσκολα αυτά χρόνια για τον τόπο μας.

Ο πρόωρος θάνατός της, αποτελεί πλήγμα για την πολιτική ζωή της χώρας. Συλλυπούμαι θερμώς την οικογένειά της.

Δήλωση του Δημάρχου Μινώα Πεδιάδας Μανώλη Φραγκάκη

Η Φώφη Γεννηματά ήταν μία γυναίκα που τίμησε το κοινοβούλιο και την πολιτική.

Ο πρόωρος θάνατος της αποτελεί πλήγμα για την πολιτική ζωή του τόπου και προκαλεί βαθιά θλίψη.

Η Φώφη Γεννηματά πάλεψε γενναία με τον καρκίνο και έδωσε τον αγώνα της με αξιοπρέπεια και θάρρος, μέχρι τέλους.

Η είδηση του θανάτου της με έχει συγκλονίσει.

Θερμά συλλυπητήρια στους συνοδοιπόρους της, στην ζωή και την πολιτική.

Δήλωση του Δημάρχου Μαλεβιζίου Μενέλαου Μποκέα

Για την απώλεια της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας σε ανάρτηση του έγραψε:

«Αγαπημένη μου Πρόεδρε, μας αφήνεις πολύ νωρίς. Δεν υπάρχουν λόγια. Υπάρχει μόνο ένα μεγάλο «γιατί» και ένα τεράστιο «ευχαριστώ», για όλα! Καλό σου ταξίδι αγαπημένη μας Φωφη.»

 Δήλωση Δημάρχου Χερσονήσου Γιάννη Σέγκου

Θερμά συλλυπητήρια για τη μεγάλη απώλεια μιας μαχήτριας της ζωής, της Φώφης Γεννηματά, της μητέρας, της συζύγου, της πολιτικού, μιας σπουδαίας γυναίκας που δεν το έβαλε ποτέ κάτω. «Η ζωή είναι πάντα παρούσα. Εάν ζεις με τον φόβο, αυτή δεν είναι ζωή,» έλεγε η ίδια. Με το παράδειγμά της, με το ήθος, την αξιοπρέπεια, το θάρρος της και το υψηλό αίσθημα καθήκοντος που τη διέκρινε κέρδισε επάξια το σεβασμό και την εκτίμηση όλων και σήμερα περνά στην ιστορία αφήνοντας ανεξίτηλο το αποτύπωμά της. Οι στιγμές είναι εξαιρετικά δύσκολες, ιδιαίτερα για την οικογένειά της, αλλά και η δημόσια ζωή της χώρας είναι φτωχότερη. Καλό ταξίδι.

Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρεθύμνου εκφράζει τη θλίψη του για τον πρόωρο και ξαφνικό θάνατο της Φώφης Γεννηματά.

Μια γυναίκα που στάθηκε επάξια στο πολιτικό στερέωμα της χώρας επί σειρά ετών και αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για όλες τις γυναίκες που παλεύουν με την επάρατη νόσο.

Αιωνία της η μνήμη.

Ευχόμαστε δύναμη και κουράγιο στους οικείους της.

Ψήφισμα από την ΠΕΔ Κρήτης

Ψήφισμα για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά εξέδωσε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κρήτης, στο οποίο αναφέρει:

«Ο Πρόεδρος και τα μέλη της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης αποχαιρετούν με αισθήματα βαθύτατης οδύνης και συντριβής, την Φώφη Γεννηματά που έφυγε πρόωρα από τη ζωή δίδοντας μεγάλο αλλά άνισο αγώνα.

Οι Αυτοδιοικητικοί της Κρήτης, πέραν από τα όσα η Φώφη Γεννηματά πρόσφερε μέσα και έξω από το Κοινοβούλιο υπέρ της Δημοκρατίας και των πραγματικών συμφερόντων του Ελληνικού λαού, δεν λησμονούμε και την Αυτοδιοικητική ιδιότητα της, την οποία τίμησε με έργα και δράσεις για μια οκταετία.

Θα έχουμε πάντα στις μνήμες μας και την περίοδο κατά την οποία υπηρέτησε με επιτυχία την Αυτοδιοίκηση, στην Υπερνομαρχία Αθήνας – Πειραιά, όπου με την αποφασιστικότητά, την μεθοδικότητα και την επιμονή που την διέκρινε έδωσε μεγάλες μάχες για τους Θεσμούς, την Αποκέντρωση, τον Δημοκρατικό Προγραμματισμό και την Ανάπτυξη.

Η Φώφη Γεννηματά πρόσφερε στον τόπο, την Δημοκρατία, την κοινωνία, ανεκτίμητες υπηρεσίες και είχε ακόμα πολλά να προσφέρει.

Συμμετέχουμε ολόψυχα στο γενικό πένθος για την απώλεια της, εκφράζοντας τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια στον σύζυγό της, τα παιδιά της, τους φίλους και τους συντρόφους της στο ΠΑΣΟΚ και το Κίνημα Αλλαγής.

Αντιπροσωπεία της Π.Ε.Δ Κρήτης παρευρεθηκεστην εξόδιο ακολουθία».

Για την Φώφη Γεννηματά μίλησε στα μέσα ενημέρωσης της Αθήνας, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης κ. Γιάννης Κουράκης, με αφορμή την παρουσία του στην Μητρόπολη, Αθηνών για να παρακολουθήσει την εξόδιο ακολουθία.

“Οι Αυτοδιοικητικοί της Κρήτης, η Κρήτη αλλά και ως φίλος, αποχαιρετούμε σήμερα τη Φώφη Γεννηματά με αισθήματα βαθειάς οδύνης και θλίψης..
Η Φώφη Γεννηματά έδωσε μεγάλες μάχες, μέσα και έξω από το Κοινοβούλιο, για τη Δημοκρατία, για τα πραγματικά συμφέροντα του Ελληνικού λαού, την Κοινωνία και ειδικά για τους αδύναμους.
Υπηρέτησε με μεγάλη επιτυχία το θεσμό της Υπερνομαρχίας Αθήνας – Πειραιά, όπου αγωνίστηκε με αποφασιστικότητα, με μεθοδικότητα και με ακατάβλητη δύναμη για την αποκέντρωση, για το δημοκρατικό προγραμματισμό, για την ανάπτυξη και τους θεσμούς.
Οι μεγάλες παρακαταθήκες που μας αφήνει θα παραμένουν πάντα ζωντανές και θα μας οδηγούν στην πορεία και στους αγώνες μας, για μια δίκαιη κοινωνία.
Θα την θυμόμαστε πάντα .

Ψήφισμα δημοτικού συμβουλίου Ηρακλείου για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά

Η Φώφη Γεννηματά υπήρξε γενναία, αγαπούσε τη ζωή, χωρίς το φόβο του θανάτου.

Υπηρέτησε με συνέπεια, τις αρχές και τις αξίες της, -βαριά κληρονομιά της οικογένειας της- την παράταξη της, την ηγεσία της οποίας ανέλαβε στην δυσκολότερη περίοδο της ιστορίας της, για τη συνοχή και την αναγέννηση της οποίας αγωνίσθηκε όρθια ως την τελευταία στιγμή.

Πιστή στη δύναμη του διαλόγου και της συνεννόησης, υποστήριζε διαχρονικά και αταλάντευτα την ανάγκη χάραξης Εθνικής Στρατηγικής για τα μείζονα. Με σημαντική προσφορά στην πατρίδα, τον κοινοβουλευτικό διάλογο , τη δημοκρατία, την κοινωνική συνοχή και την τοπική δημοκρατία, όπου άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της.

Ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Μαλεβιζίου

Το δημοτικό συμβούλιο Μαλεβιζίου συνήλθε σήμερα Τετάρτη 27 Οκτωβρίου σε έκτακτη συνεδρίαση, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Μενέλαου Μποκέα, έπειτα από τον αιφνίδιο θάνατο της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, εκδίδοντας ομόφωνα το ακόλουθο ψήφισμα:

«Ο αδόκητος χαμός της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά είναι απώλεια που βύθισε στο πένθος όχι μόνο τον πολιτικό κόσμο και την αυτοδιοικητική οικογένεια, που με αίσθημα ευθύνης υπηρέτησε, αλλά ολόκληρη την Ελλάδα.

Πολιτικός με ανθρώπινο πρόσωπο, ευγενής, προσινής, με σπάνιο ήθος και αξιοπρέπεια, αντιμετώπισε με δυναμισμό κάθε πρόκληση, με σταθερή προσήλωση στην ενότητα και διατηρώντας διαρκώς την αίσθηση του μέτρου. Υπηρέτης της Δημοκρατίας και του ελληνικού λαού, παρέμεινε με αυταπάρνηση στις επάλξεις μέχρι το τέλος. Με βλέμμα καθαρό, πάντα χαμογελαστή, γαλήνια και ψύχραιμη, αφήνει πολύτιμη παρακαταθήκη το σύστημα αξιών που με ζήλο υπηρέτησε.

Γυναίκα με αξιοζήλευτο σθένος, αγωνίστρια σε όλους τους στίβους, όχι μόνο της πολιτικής αλλά και της προσωπικής της ζωής ως μητέρα και σύζυγος , έδινε κάθε μάχη με θάρρος και αποφασιστικότητα. Γιατί η γενναιότητα ήταν στάση ζωής. Μια γυναίκα – σύμβολο, που πορεύτηκε με φάρο τα λόγια του πατέρα της: «θα παλέψω να κάνω πόρτα τη χαραμάδα της ελπίδας».

Ο θάνατός της, πρόωρος και ξαφνικός , την αποσπά από την οικογένειά της και τη χώρα μας, αλλά την παραδίδει στην αθανασία.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μαλεβιζίου, με βαθύτατη θλίψη, συνέρχεται σε έκτακτη συνεδρίαση προκειμένου να αποδώσει τις δέουσες τιμές στην Ελληνίδα πολιτικό Φώφη Γεννηματά και αποφασίζει ομόφωνα:

1. Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της εκλιπούσης .

2. Να εκφράσει τα βαθύτατα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και τους οικείους της.

3. Να παραστεί ο Δήμαρχος, Μενέλαος Μποκέας στην εξόδιο ακολουθία, ως εκπρόσωπος του Σώματος .

4. Να κυματίζει μεσίστια η ελληνική σημαία στο Δημαρχείο Μαλεβιζίου την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου, ημέρα της κηδείας, ως συμμετοχή στο εθνικό πένθος.

5. Να δημοσιευθεί το παρόν στον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο».