Λιάνα Σταρίδα: «Η Χρυσοπηγή πρέπει να γίνει πόλος έλξης για τους επισκέπτες του Ηρακλείου»

από Βασίλης Σπυριδάκης

Την συνοικία της Χρυσοπηγής επισκέφθηκε, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες, η υποψήφια δήμαρχος Ηρακλείου, επικεφαλής της παράταξης «Ηράκλειο ενΑλλαγή», Λιάνα Σταρίδα. Συνοδευόμενη από υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους, η Λιάνα Σταρίδα συναντήθηκε με κατοίκους της περιοχής στο ιστορικό καφενείο «Ο Πίπης» και παρουσίασε το σχέδιό της για την αναβάθμιση της γειτονιάς.

«Η Χρυσοπηγή πρέπει να χαρακτηριστεί ιστορικός τόπος και να γίνει πόλος έλξης για τους επισκέπτες του Ηρακλείου. Στόχος μας είναι να αναδείξουμε τις σπηλιές, να προσθέσουμε φως και πράσινο στα δρομάκια και τα σκαλοπάτια» τόνισε η Λιάνα Σταρίδα, που έθεσε ως προτεραιότητα την δημιουργία παιδικής χαράς στην περιοχή και έδωσε έμφαση σε θέματα καθαριότητας και υποδομών.

Η κ. Σταρίδα πρότεινε στους κατοίκους να δημιουργήσουν μια επιτροπή γειτονιάς, που θα εκπροσωπεί την Χρυσοπηγή στο δημοτικό συμβούλιο. «Είναι καιρός να μιλήσουν οι πολίτες. Ο δήμαρχος πρέπει να επισκέπτεται τις γειτονιές, να επικοινωνεί με τους κατοίκους, να γνωρίζει τα προβλήματα. Όχι να παίρνει αποφάσεις από την καρέκλα του γραφείου του» σημείωσε η υποψήφια δήμαρχος Ηρακλείου.

Από την πλευρά τους, οι κάτοικοι της Χρυσοπηγής εξέφρασαν την δυσαρέσκειά τους για την αδιαφορία τόσο της σημερινής, όσο και της προηγούμενης δημοτικής αρχής. «Η Χρυσοπηγή θα μπορούσε να γίνει η Πλάκα του Ηρακλείου. Αλλά, δυστυχώς, τα έργα που μας υποσχέθηκαν, δεν υλοποιήθηκαν ποτέ» ανέφεραν χαρακτηριστικά.