Η τελευταία συνέντευξη του Λ.Μαχαιρίτσα

από Βασίλης Σπυριδάκης

“Το μυστικό είναι το μαζί… Αυτό σώνει την Ελλάδα” είπε ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο αιφνίδιος θάνατος του οποίου που προκάλεσε πανελλήνια θλίψη, μιλώντας στο Radio Marconi 96,1 F.M. και στην εκπομπή του Αντώνη Κουμιώτη την Πέμπτη, μία ημέρα πριν τη τελευταία συναυλία που έδωσε στο Βόλο την Παρασκευή. Μετά το τέλος της συναυλίας, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας μετέβη στον αγαπημένο του Πτελεό, όπου τα ξημερώματα της Δευτέρας άφησε την τελευταία του πνοή.

Μέσα σε λιγότερα από 4,5 λεπτά της ώρας, στη συνέντευξη αυτή, ο αγαπημένος τραγουδοποιός μίλησε για όλα: Από τις τρεις μεγάλες συναυλίες του με το Νίκο Πορτοκάλογλου, σε Βόλο, Ηρώδειο και ΔΕΘ, μέχρι την περιοδεία τους στο εξωτερικό και τις ζωντανές τους εμφανίσεις το χειμώνα και από το “μαζί” που βίωνε ως ευλογία, όπως τόνισε, με τον Νίκο Πορτοκάλογλου και τους συνεργάτες τους.
Δεν απέφυγε επίσης να μιλήσει για τις παθογένειες και τα προβλήματα που ταλαιπωρούν της ελληνική κοινωνία:

“Η φλόγα κρατιέται ζωντανή, αν δεν κρατηθεί ζωντανή η φλόγα τελειώσαμε όλοι! Εντάξει, εμείς είμαστε και προνομιούχοι άνθρωποι, ζούμε στην Ελλάδα, που ότι και να γίνει έρχεται το καλοκαίρι, ξεχνιόμαστε, βγαίνουμε έξω, είμαστε μαζί. Το μυστικό είναι το μαζί, δεν μπορείς να είσαι στη μοναξιά. Θέλει μαζί, όλοι μαζί…
Ο καθένας να νομίζει ότι έχει καβαλήσει ένα καλάμι και να τρέχει, δεν πάει… Αυτό σώνει την Ελλάδα, γιατί αλλιώς τα πράγματα έτσι όπως είναι, το καταλαβαίνετε ότι δεν είναι και τα καλύτερα. Και ζούμε σε μια παράνοια και ζούμε και σε ένα καθεστώς ψέματος μόνιμου. Το λέω και στον δίσκο που πρόκειται να κυκλοφορήσει, σε ένα consept του δίσκου που ετοιμάζω τώρα που λέγεται “Ψέμα στο ψέμα”. Ένα ψέμα ζούμε συνέχεια, μονίμως, δεν ξέρεις ποιά είναι η αλήθεια και ποιά είναι η μπλόφα, είναι τρελό”, δήλωσε μεταξύ άλλων με νόημα ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας σε αυτή την τελευταία συνέντευξη.