Γιάννης Χαρούλης – Νέο τραγούδι σε στίχους της Ελένης Φωτάκη (video)

από Βασίλης Σπυριδάκης

Χθες στις 17 Μαρτίου, στο YouTube κανάλι του Γιάννη Χαρούλη στις 9 το βράδυ έκανε πρεμιέρα το νέο του τραγούδι με τίτλο «Θέατρο του Δρόμου».

Η μουσική είναι του ίδιου του ερμηνευτή και τραγουδοποιού και οι στίχοι της Ελένη Φωτάκη

Ο Λευτέρης Ανδριώτης στη λύρα και ο Ορέστης Μπενέκας στα πλήκτρα, συνυπογράφουν μαζί με τον Χαρούλη την ενορχήστρωση του τραγουδιού.

Το «Θέατρο του Δρόμου» αντλεί την πρώτη του έμπνευση, από τις τελευταίες μέρες ενός μελλοντικού αυτόχειρα. Μια βιτρίνα καλυμμένη με εφημερίδες, χειρόγραφα σημειώματα, φωτογραφίες, μαρτυρίες, μια υδρόγειος μέσα σε μία απόχη, ψυχιατρεία, αυτοσχεδιασμοί στο δρόμο, γέλια και κραυγές, θύτες και θύματα… οδηγούν την Ελένη Φωτάκη στις πρώτες φράσεις ενός στίχου.

Ανάμεσα στις φράσεις υπάρχει ένα πρόσωπο, αλλά και δεν υπάρχει. Όταν ολοκληρώνει, στέλνει το στίχο στο Γιάννη Χαρούλη. Τον στέλνει όμως χωρίς τη «βιογραφία» του, χωρίς εξηγήσεις. Ο Γιάννης προχωρά σχεδόν αμέσως στη μελοποίησή του και μέσα απ’ αυτήν, οδηγεί τον εγκλωβισμένο ίσκιο του στίχου σε μια λυτρωτική, σχεδόν ευτυχισμένη περιδίνηση. Αργότερα, διαισθήσεις και σκέψεις διασταυρώνονται.

Στην ομάδα δημιουργίας προστίθενται δύο μουσικοί. Ακολουθούν πρόβες και παρέες, που καταλήγουν σε μια ζωντανή ηχογράφηση. Έτσι προκύπτει το «Θέατρο του Δρόμου», ένα τραγούδι σχεδόν κινηματογραφικό, που αφήνει το κεντρικό του πρόσωπο να βγει από το πλάνο σφυρίζοντας, για να χαθεί τελικά προς άγνωστη κατεύθυνση.

Στίχοι / Ελένη Φωτάκη Μουσική / Γιάννης Χαρούλης