Απομονώθηκε ο γενετικός κώδικας του κοροναϊού, ανοίγει ο δρόμος για τη θεραπεία

από Βασίλης Σπυριδάκης

Επιστήμονες του νοσοκομείου λοιμωδών νόσων Λάτζαρο Σπαλαντσάνι της Ρώμης, κατάφεραν να «διαβάσουν» το DNA του ιού και δηλώνουν πρόθυμοι να διαθέσουν όλα τα σχετικά στοιχεία στη διεθνή επιστημονική κοινότητα.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο Ιταλός υπουργός Υγείας, Ρομπέρτο Σπεράντζα, τονίζοντας πως «ανοίγονται νέοι δρόμοι για την μελέτη, την διάγνωση και την θεραπεία του ιού».

Η απομόνωση του ιού της ιογενούς πνευμονίας που έχει προκαλέσει το θάνατο σε περισσότερους από 300 ανθρώπους ανοίγει το δρόμο για να μπει ένα στοπ στην περαιτέρω εξάπλωσή του και την ανάπτυξη του κατάλληλου εμβολίου.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων θανάτων εξαιτίας της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας στην Κίνα αυξήθηκε σε τουλάχιστον 304, καθώς οι υγειονομικές αρχές της επαρχίας Χουμπέι ανακοίνωσαν σήμερα 45 νέους θανάτους.

Στον νεότερο απολογισμό που δίνει καθημερινά, τα νέα κρούσματα ανήλθε σε 2.590 με αποτέλεσμα να φτάσουν συνολικά τα 14.380. Ακόμα περίπου 150 κρούσματα της επιδημίας έχουν επιβεβαιωθεί εκτός Κίνας.

Παράλληλα, οι Φιλιππίνες ανακοίνωσαν σήμερα τον πρώτο θάνατο εκτός Κίνας. Το θύμα είναι ένας Κινέζος πολίτης από την πόλη Γουχάν, όπου εμφανίστηκε για πρώτη φορά ο κοροναϊός. Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές των Φιλιππίνων, εμφάνισε πνευμονία και τελικά υπέκυψε.