Β.Κεγκέρογλου: Η Φώφη Γεννηματά επανάφερε την ανθρώπινη διάσταση στην πολιτική

από Stavros Giakouvis

«Η Φώφη Γεννηματά είχε επαναφέρει την ανθρώπινη διάσταση στην πολιτική, σε μία εποχή που η πολιτική είχε απομακρυνθεί πολύ από τον άνθρωπο. Αυτό το στοιχείο δηλαδή που μας υπενθύμισε όλους η πανδημία, το είχε επαναφέρει νωρίτερα η Φώφη Γεννηματά. Μας έλεγε και επέμενε ότι η πολιτική θα πρέπει να γίνει ξανά ανθρώπινη».

Με αυτά τα λόγια περιέγραψε την Φώφη Γεννηματά ένας από τους στενούς συναγωνιστές της στο ΚΙΝΑΛ, ο βουλευτής Ηρακλείου και γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος Βασίλης Κεγκέρογλου μιλώντας στον Star fm 88,4 και στον Βασίλη Σπυριδάκη για την μεγάλη και απροσδόκητη, όπως είπε, απώλεια.

«Η Φώφη Γεννηματά μιλούσε για την ανάγκη να επιστρέψει η πολιτική στον άνθρωπο πολύ πριν από την πανδημία. Με το ξέσπασμα της πανδημίας είχε προτάξει την ανάγκη για αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, που ήταν ακριβώς η απόρροια της άποψής της για πιο ανθρώπινη πολιτική και για την επιστροφή της πολιτικής στον άνθρωπο» συμπλήρωσε ο κ. Κεγκέρογλου και σε άλλο σημείο επανέλαβε ότι «Σταθερή επιδίωξη της Φώφης Γεννηματά ήταν να ξαναμπούν στο επίκεντρο της πολιτικής ο άνθρωπος, η υγεία και το περιβάλλον. Ήταν οι προτεραιότητες που είχε θέσει για τον τόπο μας και για τον πολιτικό μας χώρο».

Εμφανώς συγκομισμένος ο κ. Κεγκέρογλου υπενθύμισε ότι η τελευταία περιοδείας της Φώφης Γεννηματά εκτός Αθηνών ήταν στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο σεισμόπληκτο Αρκαλοχώρι: «Είναι σημαδιακό ότι η τελευταία δημόσια ομιλία και του πατέρα της Φώφης, του Γιώργου Γεννηματά ήταν επίσης στην Κρήτη, στο Ηράκλειο, το 1993». Ο βουλευτής Ηρακλείου θυμήθηκε μάλιστα τον διάλογο που είχε με την Φώφη Γεννηματά πριν από την επίσκεψή της στο Αρκαλοχώρι και την επιμονή της να επισκεφτεί το συντομότερο τις σεισμόπληκτες περιοχές.