Θ.Φωτίου: Τα ανήλικα παιδιά πρέπει να είναι στα σχολεία, όχι να εργάζονται

από Stavros Giakouvis

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για την προώθηση της παιδικής εργασίας και μάλιστα για τα ανήλικα παιδιά που βρίσκονται υπό την προστασία του κράτους εξαπέλυσε η αναπληρώτρια τομεάρχης για θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου, μιλώντας στον Star fm 88,4 και στον Βασίλη Σπυριδάκη.

«Η παιδική προστασία δέχεται νέο πλήγμα στις μέρες μας, από το μνημόνιο συνεργασίας της κ. Μιχαηλίδου με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας, με το οποίο προωθείται η εργασία στα ξενοδοχεία των ανήλικων παιδιών που βρίσκονται στα ιδρύματα της χώρας!

Εδώ πια ξεχειλίζει το ποτήρι! Μετά τον αντεργατικό νόμο Χατζηδάκη, που νομιμοποίησε τα απλήρωτα δεκάωρα και τον νόμο για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, έρχεται το κράτος και επιτρέπει επίσημα για τα ανήλικα παιδιά, που έχει στη δική του φροντίδα, την παιδική εργασία», είπε χαρακτηριστικά η κ. Φωτίου.

Συνεχίζοντας η κ. Φωτίου, εξέφρασε την άποψη, που αποτελεί και επίσημη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι: «Τα ανήλικα παιδιά πρέπει να είναι στα σχολεία! Γι’ αυτό εμείς υποστηρίζουμε ότι η υποχρεωτική εκπαίδευση πρέπει να περιλαμβάνει και το λύκειο. Αυτό περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ».

Όπως σημείωσε η κ. Φωτίου, «ήδη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό καταγγέλλει αυτή την πιθανότητα και αναγγέλλει ότι θα κινηθεί νομικά αν ισχύσει κάτι τέτοιο».