Θ. Δουλουμπέκης: Η διεύρυνση προσφέρει πλούτο στον ΣΥΡΙΖΑ, όχι κινδύνους

από Μαρία Περδικάκη

 

Η ΝΔ έχει επενδύσει πολιτικά στην ανάπτυξη ωστόσο δεν λαμβάνει μέτρα να την ενισχύσει και επιπλέον εργάζεται για τα υπερκέρδη των λίγων και ισχυρών αδιαφορώντας για τους πολλούς. Την άποψη αυτή εξέφρασε και τεκμηρίωσε ο Θοδωρής Δουλουμπέκης σε συνέντευξή του στον Βασίλη Σπυριδάκη και το Κόκκινο Κρήτης 88,4 FM.

Με την ιδιότητα του μέλους της πολιτικής γραμματείας της Προοδευτικής Συμμαχίας, ο Θοδωρής Δουλουμπέκης μίλησε για την επικοινωνιακή υπεροπλία της ΝΔ, που την έφερε στην κυβέρνηση αλλά και την προστασία, την οποία συνεχίζει να απολαμβάνει από τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης, την ώρα που χτίζει μεθοδικά ένα κράτος της Δεξιάς.

Υποστήριξε ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι βασικό πρόβλημα η στάση των παραδοσιακών ΜΜΕ και ότι θα πρέπει να το αντιμετωπίσει με επιθετικό αντιπολιτευτικό λόγο, ενίσχυση των μέσων ενημέρωσης που διαθέτει, αλλά και μέσα από την προσπάθεια να καταστήσει τα μέλη και τους ψηφοφόρους του κοινωνούς των ιδεών και πολιτικών απόψεων που εκφράζει.

Μιλώντας για το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι δεν αρκεί μια διακήρυξη αλλά πρέπει οι άνθρωποι του κόμματος να αναζητήσουν προσβάσεις στην κοινωνία, στα εργατικά σωματεία, στους δήμους και στις οργανώσεις των νέων ανθρώπων.

Προερχόμενος ο ίδιος από το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα ήταν κατηγορηματικός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κινδυνεύει από το ΠΑΣΟΚ ή από το ενδεχόμενο πασοκοποίησης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «σε κάθε κόμμα η συμμετοχή περισσότερων ανθρώπων είναι πλούτος και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα».

Η επόμενη μέρα των εκλογών είναι η αρχή μίας νέας προεκλογικής περιόδου, λέει ο Θοδωρής Δουλουμπέκης και θεωρεί ότι το στοίχημα του ΣΥΡΙΖΑ για το επόμενο διάστημα είναι να δομήσει τις διαδικασίες που θα επιτρέψουν τη συμμετοχή του κόσμου στον εσωκομματικό διάλογο και στην παραγωγή πολιτικής με τους καλύτερους δυνατούς όρους.

«Υπάρχει μια πολύ ενδιαφέρουσα κουλτούρα συνεργασίας στον ΣΥΡΙΖΑ. Θα πάμε σε ένα υγιές συνέδριο πολιτικής παραγωγής που θα φτιάξει ένα κόμμα της σύγχρονης αγωνιστικής αριστεράς», κατέληξε ο Θοδωρής Δουλουμπέκης.

Ακούστε εδώ

Μέρος Α

Μέρος Β