Σ.Βαρδάκης: Είχαμε προειδοποιήσει για το σχέδιο ιδιωτικοποίησης του «Ν.Καζαντάκης»

από Stavros Giakouvis

«Το θέμα της ιδιωτικοποίησης της έκτασης του σημερινού αεροδρομίου Ηρακλείου ‘Ν.καζαντζάκης’ δεν είναι σημερινό και εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ είχαμε προειδοποιήσει εγκαίρως την τοπική κοινωνία για τις προθέσεις της κυβέρνησης, αλλά κάποιοι δεν μας πίστεψαν», αναφέρει μιλώντας στον Βασίλη Σπυριδάκη και στον Star fm 88,4 ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης, σχετικά με τις εξελίξεις για το επίμαχο θέμα που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στο Ηράκλειο.

Όπως εξήγησε ο βουλευτής ήδη από τον περασμένο Δεκέμβριο είχε γίνει σχετική παρέμβαση στη βουλή, με βάση πληροφορίες του ΣΥΡΙΖΑ και διαρροές από την κυβέρνηση για τους σχεδιασμούς της ως προς την αξιοποίηση της έκτασης, μετά την μεταφορά του αεροδρομίου Ηρακλείου στο Καστέλι.

«Πρόκειται για μέγιστη κοροϊδία, διότι στην αναφορά που είχαμε κάνει ως ΣΥΡΙΖΑ στη βουλή ο υπουργός Υποδομών κ .Καραμανλής μας απάντησε ότι θα συσταθεί μια ομάδα εργασίας για την εκπόνηση σχεδίου αξιοποίησης της έκτασης, η οποία θα λάμβανε υπόψη τις προτάσεις του δήμου Ηρακλείου, της Περιφέρειας Κρήτης και συνολικά της τοπικής κοινωνίας», αναφέρει ο κ. Βαρδάκης και συμπληρώνει: «Ο υπουργός μας καθησύχασε, αλλά οι πληροφορίες που είχαμε επέμεναν και επανήλθαμε στη βουλή με νέες αναφορές και ερωτήσεις. Σε τοποθέτησή του, τότε, ο υπουργός κ. Καραμανλής είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ότι θα ζητήσει κοστολογημένη πρόταση από τον ιδιωτικό τομέα για την αξιοποίηση. Και πάλι εμείς σηκώσαμε το θέμα και ξεκαθαρίσαμε στον υπουργό ότι λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο, δηλαδή την τοπική κοινωνία».

Μετά από τις αλλεπάλληλες παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ στη βουλή, ο κ. Καραμανλής επανέρχεται τελικά σήμερα, όπως εξηγεί ο κ. Βαρδάκης «με την ίδια πρόταση και αγνοώντας την τοπική κοινωνία, για αξιοποίηση της έκτασης του ‘Ν.Καζαντζάκης’ μέσω του ΤΑΪΠΕΔ. Αυτό γνωρίζουμε πολύ καλά ότι σημαίνει ιδιωτικοποίηση και μάλιστα με τα γνωστά κριτήρια που εφαρμόζει κάθε φορά η σημερινή κυβέρνηση.

Στη συνέντευξή του ο κ. Βαρδάκης ρωτήθηκε και αναφέρθηκε ακόμη στην παρουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, καθώς επίσης και στο θέμα των κινητοποιήσεων που εξήγγειλαν οι διανομείς σε όλη τη χώρα, μετά το εκβιαστικό δίλημμα της εταιρείας eFood για «εργασία με μπλοκάκι ή απόλυση». «Πρόκειται για ξεκάθαρα για αποτέλεσμα του αντεργατικού νόμου Χατζηδάκη, που πέρασε πρόσφατα η κυβέρνηση από τη βουλή, μόνο με τις ψήφους των βουλευτών της ΝΔ και παρά τις έντονες αντιδράσεις», κατέληξε ο κ. Βαρδάκης.