Σ.Βαρδάκη: Η κυβέρνηση οφείλει να ζητήσει συγνώμη για το θέμα των ΜΕΘ

από Stavros Giakouvis

«Ενδεικτικό για τη στάση ολόκληρης της κυβέρνησης, είναι αυτή του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος από το βήμα της Βουλής, λίγες ημέρες πριν, διατείνονταν ότι δεν είναι σε γνώση του μελέτη που να αποδεικνύει την αυξημένη πιθανότητα να καταλήξουν διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ, κάτι που ο κ. Λύτρας διαψεύδει κατηγορηματικά». Με τον τρόπο αυτό σχολίασε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης, μιλώντας στον Star FM 88,4 και στον Βασίλη Σπυριδάκη, τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης ότι δεν γνώριζε την έρευνα που έκανε για τις ΜΕΘ ο στενότερος συνεργάτης του πρωθυπουργού για τα θέμα της πανδημίας.

«Η κυβέρνηση είναι πολύ στριμωγμένη και ελπίζω να έχουν την ευθιξία να ζητήσουν συγγνώμη στη Βουλή», πρόσθεσε ο κ. Βαρδάκης.

Αναφορικά με τον κρατικό προϋπολογισμός για το 2022, ο κ. Βαρδάκης τον χαρακτήρισε «κακογραμμένη έκθεση ιδεών που φτωχοποιεί και οδηγεί τον λαό σε τεράστια αδιέξοδα». Ο κ. Βαρδάκης περιέγραψε ως δραματική την κατάσταση που επικρατεί, με τον πληθωρισμό να κυμαίνεται στο 4,8% και τους πολίτες να κινδυνεύουν από ενεργειακή φτώχεια και επισιτιστική κρίση, αφού 500 και πλέον προϊόντα καθημερινής κατανάλωσης είναι απλησίαστα για τους περισσότερους.

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση που επικρατεί στο Αρκαλοχώρι, ο βουλευτής υπογραμμίζει τόσο τις καθυστερήσεις στην αποκατάσταση των ζημιών της περιοχής, όσο και την καθυστέρηση στη διασύνδεση των οικίσκων με το ηλεκτρικό δίκτυο, ελλείψει πόρων για τα τέλη σύνδεσης, καταλήγοντας:

«Την ανάπτυξη που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση με τον προϋπολογισμό, δεν την βλέπουμε πουθενά γύρω μας», σημείωσε ο κ. Βαρδάκης