Μ. Μαρκάκης: Η πανδημία στο Ρέθυμνο ξέφυγε από τον έλεγχο

από Stavros Giakouvis

Τα κρούσματα στο Ρέθυμνο αυξάνονται με ρυθμούς δυσανάλογους ακόμα και σε σύγκριση με άλλες περιοχές της Κρήτης και ήδη υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στην περιοχή, με το νοσοκομείο του νομού να λειτουργεί ήδη στα όριά του, είπε μιλώντας στον Star fm 88,4 ο εντατικολόγος και διευθυντής της ΜΕΘ στο νοσοκομείο Ρεθύμνου Μπάμπης Μαρκάκης.

Σημαντικό ρόλο στην εκτίναξη των κρουσμάτων, κατά την άποψη του κ. Μαρκάκη είχαν μια σειρά παραγόντων, από τον χαμηλό αριθμό εμβολιασμών στο Ρέθυμνο και το άνοιγμα του τουρισμού, μέχρι την γενικότερη χαλάρωση των μέτρων και κυρίως την κατάργηση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στους υπαίθριους χώρους.

Ήδη στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπως εξήγησε ο κ. Μαρκάκης, οι εισαγωγές στο νοσοκομείο αφορούν ασθενής μικρότερων ηλικιών, που το κοινό τους στοιχείο είναι ότι δεν πρόκειται για εμβολιασμένα άτομα. Από τη στιγμή ωστόσο που έχει χαθεί ο έλεγχος της εξάπλωσης του κορονοϊού είναι βέβαιο, όπως εκτίμησε, ότι ο ιός θα φτάσει ξανά και σε μεγαλύτερες ηλικίες.

«Ο κόσμος έχει αρχίσει να φοβάται και πράγματι οι εμβολιασμοί αυξήθηκαν τις τελευταίες μέρες. Ωστόσο η δική μου ανησυχία είναι μεγάλη, διότι έχουμε μεγάλη διασπορά της νόσου σε μία περιοχή όπου υπάρχει μόνο ένα νοσοκομείο και δυστυχώς είμαστε λίγοι γιατροί», είπε ο κ. Μαρκάκης.

Ο ίδιος αμφισβήτησε την αποτελεσματικότητα των μέτρων που λήφθηκαν στη Μύκονο και επέμεινε ότι οι έλεγχοι θα πρέπει να εντατικοποιηθούν στα κέντρα διασκέδασης, καθώς και να επανέλθει η υποχρεωτικότητα της μάσκας στους ανοιχτούς χώρους.