Γ.Καραντινός: Ο δήμος Ηρακλείου θα επιμείνει για την έκταση του αεροδρομίου «Ν.Καζαντζάκης»

από Stavros Giakouvis

 

Ο δήμος Ηρακλείου οφείλει να έχει αντανακλαστικά και οποτεδήποτε ανακύπτει ένα έστω ομιχλώδες θέμα, όπως αυτό της έκτασης του αεροδρομίου «Ν.Καζαντζάκης», να επεμβαίνει με πρωτοβουλίες όπως η χθεσινή σύσκεψη των φορέων και να ξεκαθαρίζει τη θέση του. Την άποψη αυτή διατύπωσε ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Ηρακλείου Γιώργος Καραντινός, μιλώντας στον Star fm 88,4 και στον Βασίλη Σπυριδάκη για το ζήτημα της έκτασης του αεροδρομίου και για την εμπλοκή του ΤΑΪΠΕΔ.

«Η δημοτική αρχή θα αντιδράσει δυναμικά σε οποιαδήποτε πρόταση γίνει ερήμην της τοπικής κοινωνίας, πολύ περισσότερο στη συγκεκριμένη περίπτωση, που το θέμα της αξιοποίησης της έκτασης του αεροδρομίου ‘Ν.Καζαντζάκης’ έχει υπεροπτικά χαρακτηριστικά και θα επηρεάσει οικονομικά όλη την ανάπτυξη της Κρήτης», είπε ο κ. Καραντινός.

Διευκρίνισε ωστόσο ότι για τον δήμο Ηρακλείου δεν έχει σημασία ποιος θα προχωρήσει την ωρίμανση των μελετών, εάν αυτό θα είναι ένα έργο που θα αναλάβει ο ίδιος ο δήμος, το κράτος κεντρικά, το αρμόδιο υπουργείο ή οποιοσδήποτε άλλος. «Αυτό που έχει σημασία και ελπίζω ότι θα γίνει είναι η μελέτη για το ειδικό χωρικό της Αλικαρνασσού να βασιστεί στην προκαταρκτική τεχνική μελέτη που έχει ήδη υποβάλει ο δήμος και για την οποία μάλιστα έλαβε τα εύσημα, ως προς την αρτιότητά της», είπε ο κ. Καραντινός και συμπλήρωσε: «Στην τεχνική έκθεση του δήμου αποτυπώνεται η πολιτική μας βούληση για το πως πρέπει να αξιοποιηθεί μελλοντικά η έκταση. Η έκθεση έχει την σύμφωνη γνώμη του δημοτικού συμβουλίου και αποτυπώνει επίσης το αποτέλεσμα της διαβούλευσης που έγινε για την κατάρτισή της. Ξέρουμε τι θέλουμε να γίνει στο σημερινό αεροδρόμιο. Έχουμε προβλέψει ότι στις χρήσης γης, τουλάχιστο το 40% θα πρέπει να καλυφθεί με πράσινο. Έχουμε λοιπόν μια βάση συζήτησης για την αξιοποίηση της έκτασης και πιστεύω ότι σε αυτή τη βάση μπορούμε να προχωρήσουμε συναινετικά».

Ο κ. Καραντινός επανήλθε πάντως στην εμπλοκή του ΤΑΪΠΕΔ διευκρινίζοντας ότι «ο δήμος Ηρακλείου θα αντιδράσει δυναμικά εάν δεν γίνει σεβαστεί η βούληση της τοπικής κοινωνίας».

«Θα δείτε ξανά τον Λαμπρινό υποψήφιο δήμαρχο»

Στη συνέντευξή του ο κ. Καραντινός, μιλώντας για τον δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό είπε ότι «δεν έχει αφήσει και δεν θα αφήσει ούτε σπιθαμή από την περιουσία του δήμου χωρίς να τη διεκδικήσει και μάλιστα όχι μόνο χωρίς να τη διεκδικήσει αλλά και χωρίς να φέρει αποτελέσματα». «Θα έρθει η ώρα που θα δείτε να ξανακατεβαίνει στις εκλογές ο Βασίλης Λαμπρινός. Ποτέ στην πολιτική δεν πρέπει να λες ποτέ», ήταν άλλη μία αναφορά με την οποία έκλεισε τη συνέντευξή του ο κ. Καραντινός.