ΣΥΡΙΖΑ: Αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση από τη ΝΔ

από Stavros Giakouvis

Τον ρόλο της αντιπολίτευσης στην αντιπολίτευση επέλεξε η ΝΔ για το προσφυγικό. Μόνο έτσι μπορεί να ερμηνευτεί η «απάντηση» που έδωσε σε εκτενή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος στο πλαίσιο του θεσμικού ρόλου της αξιωματική αντιπολίτευση επισήμανε όχι μόνο τη διαφωνία του στους χειρισμούς της κυβέρνησης αλλά παρουσίασε σειρά προτάσεων καλώντας την κυβέρνηση να τις υιοθετήσει.

Σε αυτή την κριτική και στις προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης η απάντηση ήρθε όχι από την κυβέρνηση, που δέχτηκε τα βέλη, ούτε καν από τη ΝΔ, αλλά από κύκλους της ΝΔ. Και επιπλέον η απάντηση περιορίζεται σε προσωπική επίθεση προς τον Αλέξη Τσίπρα: «Από όλο αυτό το παραλήρημα κρατάμε το 10ο σημείο, το οποίο μόνο ως αστείο μπορεί να εκληφθεί. Αλήθεια, ο κ. Τσίπρας πού έχει εξαφανιστεί αυτές τις κρίσιμες στιγμές; Πετάει χαρταετό;».

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης έχει επιλέξει να κρύβεται πίσω από τους «κύκλους της ΝΔ» και να κάνει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση

Η ανταπάντηση του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε λίγη ώρα αργότερα, από το γραφείο Τύπου του κόμματος:

«Εν μέσω κρίσιμων εξελίξεων, ο κ. Μητσοτάκης έχει επιλέξει να κρύβεται πίσω από τους ‘κύκλους της ΝΔ’ και να κάνει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση. Ό,τι κι αν κάνει, όμως, η ανικανότητα του, που, δυστυχώς, είναι επικίνδυνη για την ίδια τη χώρα, δεν μπορεί να κρυφτεί.

Επί επτά μήνες, δεν ζήτησε ούτε μία φορά τη συνδρομή της αντιπολίτευσης για τη διαμόρφωση εθνικής στρατηγικής στο θέμα του προσφυγικού. Ακόμα και τις τελευταίες αυτές κρίσιμες ημέρες, αντί να σηκώσει το τηλέφωνο και να καλέσει σε διάλογο, εξαντλείται σε ύβρεις και χυδαιολογία εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ μέσω ‘κύκλων’ του κόμματος του.

Ο σοφός λαός μας λέει ‘όπως έστρωσες, θα κοιμηθείς’. Ωστόσο, δεν αξίζει στον λαό και τη χώρα μια κυβέρνηση ανευθυνότητας και αλαζονείας που διαχειρίζεται με τόσο τραγικό τρόπο αυτές τις κρίσιμες στιγμές για τον τόπο».