«Αδειάζει» την κυβέρνηση για την ύφεση ο Άδ.Γεωργιάδης

από Stavros Giakouvis

Νέο άδειασμα επεφύλαξε ο Άδωνης Γεωργιάδης στην κυβέρνηση με αφορμή την ύφεση και τον νέο προϋπολογισμό. Μόλις μία ημέρα μετά την κατάθεση του αναθεωρημένου – προς το χειρότερο – προσχεδίου του φετινού προϋπολογισμού που προβλέπει ύφεση (στο 10,5%, από 8,2%), ενώ ψαλιδίζει και τα επίπεδα της εκτιμώμενης ανάκαμψης για το 2021 από το 7,5%, στο 4,8%, ο Αδωνης Γεωργιάδης διαφοροποιείται από τους Μητσοτάκη-Σταϊκούρα.

Ειδικότερα, μιλώντας στο Open και απαντώντας στο πως θα αρθεί το lockdown δήλωσε «Έχει δρόμο ακόμη, ακόμα κι αν έχουμε το εμβόλιο. Έχω δεκάδες διαφορετικά σενάρια τι και πώς θα ανοίξει. Θα εξαρτηθεί τι θα μας πουν οι γιατροί και τότε θα επιλέξουμε σενάριο από αυτά που έχουμε φτιάξει. Αλλά όλα θα αποφασιστούν με άξονα την πανδημία. Δεν έχει νόημα να συζητάμε για σενάρια. Την φετινή ύφεση δεν την ξέρει κανείς, δεν μπορεί να προβλεφθεί. Ό,τι προβλέψεις είχαμε, τέλος. Θα είναι πολύ μεγάλη, δεν την ξέρουμε ακόμη».

Σημειώνεται πως ο Α. Γεωργιάδης, πρόσφατα, παραδέχθηκε την άμεση σύνδεση της έκρηξης των κρουσμάτων που οδήγησαν στο δεύτερο lockdown με το άνοιγμα του τουρισμού και την κυβερνητική ολιγωρία.