Τσίπρας από την Ιεράπετρα: Να μην τολμήσουν να προχωρήσουν σε συγχωνεύσεις νοσοκομείων

από Aris

Διήμερη περιοδεία στους νομούς Λασιθίου και Ηρακλείου πραγματοποιεί σήμερα και αύριο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας.

Το νοσοκομείο Ιεράπετρας ήταν ο πρώτος σταθμός της επίσκεψης στο νομό Λασιθίου του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Τσίπρα. Τον υποδέχτηκε ο διοικητής των διασυνδεόμενων νοσοκομείων του νομού Λασιθίου Μανόλης Ανδρεαδάκης. Τον κ. Τσίπρα συνοδεύουν ο Τομεάρχης Υγείας του κόμματος Ανδρέας Ξανθός, ο βουλευτής Λασιθίου Μανόλης Θραψανιώτης, ο βουλευτής Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης.

Έγινε ενημέρωση από τον επικεφαλής της ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Ιεράπετρας κ. Πετράκη για την πορεία του εμβολιασμού στην περιοχή της Ιεράπετρας. Εκτενή ενημέρωση για τα προβλήματα του νοσοκομείου Ιεράπετρας του έκανε το δήμαρχος κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης και ζήτησέ τη βοήθειά του για να ενισχυθεί η υγεία στην περιοχή. Ο Αλ. Τσίπρας είχε σύντομη συνάντηση με εκπροσώπους του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου Ιεράπετρας και του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας. Ακολούθησε βόλτα στην Ιεράπετρα.

Ο Αλέξης Τσίπρας προχώρησε σε δηλώσεις έξω από το νοσοκομείο της Ιεράπετρας: “Δυστυχώς για ακόμη μία φορά βρισκόμαστε μπροστά σε ένα νέο κύμα έξαρσης της πανδημίας στη χώρα μας. Τα λάθη, οι παλινωδίες, οι ερασιτεχνικοί χειρισμοί, η αλαζονεία, ο πολιτικός καιροσκοπισμός, όλα αυτά μαζί συνετέλεσαν στο να βρεθούμε για άλλη μία φορά σε μια ανοιχτή λεωφόρο αγωνίας, ενώ μας έλεγαν ότι είμαστε στο τελευταίο μίλι. Τούτη την ώρα θέλω να δώσω ένα βασικό μήνυμα εδώ από την Κρήτη. Εφόσον η πανδημία είναι εδώ, έχουμε όλοι μας μία βασική υποχρέωση. Πρώτα από όλα απέναντι στον εαυτό μας αλλά και απέναντι στους συνανθρώπους μας. Να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας, να αξιοποιήσουμε ένα από τα βασικά όπλα που μας δίνει η επιστήμη, το εμβόλιο”.

 

Συνεχίζοντας, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε τα εξής: “Καλώ για άλλη μια φορά τους πολίτες να εμβολιαστούν και να τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας. Το δεύτερο μήνυμα που θέλω όμως να δώσω από εδώ, από το νοσοκομείο της Ιεράπετρας είναι προς την κυβέρνηση: Να μην τολμήσει να προχωρήσει σε αυτόν τον άθλιο σχεδιασμό εν μέσω της πανδημίας, συγχώνευσης ή κλεισίματος νοσοκομείων και περιορισμού του υγειονομικού προσωπικού. Έπρεπε τουλάχιστον από αυτήν την πανδημία να έχουμε βγάλει κάποια συμπεράσματα. Το ΕΣΥ και τα δημόσια νοσοκομεία χρειάζονται ενίσχυση και όχι αποδυνάμωση. Αυτές οι ιδεοληπτικές εμμονές είναι καταστροφικές. Και οι πολίτες, μαζί και εμείς, δεν θα επιτρέψουμε να υλοποιηθούν αυτές οι καταστροφικές πολιτικές επιλογές.Είναι η ώρα της εγρήγορσης. Της εγρήγορσης για την προστασία του καθενός και της καθεμιάς. Είναι η ώρα της κοινωνικής ευθύνης. Είναι όμως και η ώρα του αγώνα για να δυναμώσουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, για να δυναμώσουμε τις δομές Πρωτοβάθμιας Υγείας, για να δυναμώσουμε το κοινωνικό κράτος. Για να χτίσουμε ένα κράτος ανθρώπινο και ισχυρό”.