Στ. Αραχωβίτης: Είμαστε έτοιμοι τέσσερις μήνες νωρίτερα για τη δακοκτονία στην Κρήτη

από Βασίλης Σπυριδάκης

Η εποχή των επιδοτήσεων σε ημέτερους, που στοίχισαν στη χώρα μας 72 εκ. ευρώ,έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί, τόνισε το Κόκκινο Κρήτης 88,4 fm, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος Αραχωβίτης, ο οποίος παράλληλα εξειδίκευσε τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων τα οποία δημιούργησε στις αγροτικές καλλιέργειες, στην κτηνοτροφία και γεωργικές υποδομές η πρόσφατη κακοκαιρία στη Δυτική Κρήτη.

“Είχαμε να κάνουμε με ένα φαινόμενο που εμφανίζεται μια φορά στα 400 χρόνια, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αραχωβίτης μιλώντας στην εκπομπή του Βασίλη Σπυριδάκη, ωστόσο η κυβέρνηση και ο κρατικός μηχανισμός ανταποκρίθηκε άμεσα και στάθηκε όρθιος χωρίς να καταρρεύσει.Στις συσκέψεις σε Χανιά και Ρέθυμνο αναλύσαμε τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεση μας για την αντιμετώπιση των καταστροφών στο ζωικό κεφάλαιο, στη φυτική παραγωγή και τις υποδομές και προχωράμε σε ενέργειες για την άμεση επίλυση των προβλημάτων αλλά και τη διάθεση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στους κτηνοτρόφους των Χανίων για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στα πρώτα τους άμεσα έξοδα που προκάλεσε η θεομηνία”.

Αναφερόμενος στο θέμα της δακοκτονίας ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τόνισε ότι “φέτος για πρώτη φορά στην ιστορία είμαστε έτοιμοι τέσσερις μήνες νωρίτερα, για την αντιμετώπιση του δάκου.Τα χρήματα έχουν κατατεθεί, το προσωπικό είναι έτοιμο, τα φάρμακα είναι στη θέση τους για τρεις ψεκασμούς και έρχεται προκήρυξη και για άλλους, λύσαμε, με τροπολογία, θεσμικά ζητήματα συναρμοδιότητας που μας απασχολούσαν μεταξύ υπουργείου Εσωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης   και έχουμε λύσει και το θέμα της ασφάλισης των εργατών της δακοκτονίας. Φέτος είμαστε  έτοιμοι  για μια καλή χρονιά, για μια καλή βεντέμα όπως λέτε εδώ στην Κρήτη ” κατέληξε ο κ. Αραχωβίτης.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ