«Πανδημία στα εργασιακά»: Διαδικτυακή συζήτηση με την Μ. Ξενογιαννακοπούλου (video)

από Stavros Giakouvis

«Πανδημία στα εργασιακά» ήταν το θέμα της διαδικτυακής εκπομπής – συζήτησης, με κεντρική ομιλήτρια την τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, την οποία διοργάνωσαν οι Νομαρχιακές Επιτροπές του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία της Κρήτης, σε συνεργασία με τον ραδιοφωνικό σταθμό Κόκκινο Κρήτης 88,4 fm.

Η αρμόδια τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία συζήτησε με βουλευτές και εκπροσώπους συνδικαλιστικών οργανώσεων της Κρήτης για την εργασιακή λαίλαπα που έφερε η κυβέρνηση της ΝΔ και την αξιοποίηση της πανδημίας ως πρόσχημα για να επιβάλει σειρά αντεργατικών ρυθμίσεων προς όφελος του ΣΕΒ και των εργοδοτών.

Το πρόγραμμα «Συν-εργασία», η υποχρεωτική αναστολή εργασίας για χιλιάδες εργαζόμενους, το καθεστώς της τηλεργασίας, η εργασιακή επισφάλεια, η ανεργία αλλά και το νέο «εργασιακό νομοσχέδιο» που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση της ΝΔ, για να μονιμοποιήσει και να ενισχύσει τα έκτακτα αντεργατικά μέτρα τα οποία έχει ήδη επιβάλλει, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχόλησαν την συζήτηση, με επίκεντρο τις επιπτώσεις στην Κρήτη.

Στην συζήτηση συμμετείχαν οι βουλευτές που εκλέχτηκαν με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Κρήτη: Σωκράτης Βαρδάκης, Νίκος Ηγουμενίδης και Χάρης Μαμουλάκης από το Ηράκλειο, και Μανόλης Θραψανιώτης από το Λασίθι.

Επίσης οι πρόεδροι των Εργατοϋπαλληλικών Κέντρων των τεσσάρων νομών του νησιού: Στέλιος Βοργιάς (Ηράκλειο), Μανόλης Πεπόνης (Λασίθι), Γιώργος Λιολάκης (Ρέθυμνο) και Γιάννης Μανωλικάκης (Χανιά).

Συμμετείχαν ακόμη οι εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων: Μάνος Τσαγκαράκη, μέλος διοίκησης Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ηρακλείου, και ο Νίκος Κοκολάκης, πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Νομού Ηρακλείου.

Τη διαδικτυακή εκπομπή – συζήτηση παρουσίασαν και συντόνισαν οι δημοσιογράφοι Βασίλης Σπυριδάκης και Σταύρος Γιακουβής.