Χ. Μαμουλάκης: Τουλάχιστον 5 χρόνια πίσω ο ΒΟΑΚ με το σχέδιο Μητσοτάκη

από Stavros Giakouvis

Την εκτίμηση ότι η αλλαγή του σχεδιασμού για τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ) θα επιφέρει καθυστέρηση τουλάχιστον 5 ετών στην ολοκλήρωση του έργου έκανε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Χάρης Μαμουλάκης μιλώντας στον Βασίλη Σπυριδάκη και την εκπομπή Ραδιουργίες του Κόκκινου Κρήτης 88,4 FM.

Όπως εξήγησε ο Χάρης Μουμουλάκης, οι διαδικασίες για την εκτέλεση του έργου βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, με επτά αξιόλογες εταιρείες να έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, γεγονός που καταδεικνύει ότι έγινε σωστή προεργασία και διασφαλίζει τη διαφάνεια σε σύγκριση με άλλες περιπτώσεις δημοσίων έργων, όπου εμφανίζονται μόνο μία ή δύο ενδιαφερόμενες εταιρείες. Αν για οποιοδήποτε λόγο ακυρωθεί αυτή η διαδικασία επιστρέφουμε στην αρχή και θα χρειαστούν τουλάχιστο τρία χρόνια για να ωριμάσει το έργο, που σημαίνει τουλάχιστο πέντε χρόνια καθυστέρηση στην παράδοσή του, εκτίμησε ο κ. Μαμουλάκης.

«Ο ΒΟΑΚ είναι ο σύγχρονος Μινώταυρος για την Κρήτη που αφανίζει κάθε χρόνο ένα ολόκληρο χωριό. Οποιαδήποτε καθυστέρηση συνιστά αιτία πολέμου για εμάς», είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Ηρακλείου, επισημαίνοντας ότι η στάση της κυβέρνησης καταδεικνύει την πρόθεση να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα συμφέροντα. Μάλιστα διευκρίνισε ότι σε περίπτωση οποιασδήποτε αλλαγής δεν μπορεί να αποκλειστεί και το ενδεχόμενο να λειτουργήσουν διόδια στον αυτοκινητόδρομο, κάτι που αποκλείστηκε με τον σημερινό σχεδιασμό.

«Ανάπτυξη όχι για όλους, αλλά για συγκεκριμένους»

Σχολιάζοντας τον αναπτυξιακό νομοσχέδιο, ο Χάρης Μαμουλάκης εκτίμησε ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να κλείσει δικές της εκκρεμότητες και να δημιουργήσει ευνοϊκές συνθήκες για πολύ συγκεκριμένα συμφέροντα.

«Η ανάπτυξη που επαγγέλλεται η κυβέρνηση δεν είναι για όλους, ούτε καν για λίγους, αλλά για πολύ συγκεκριμένα συμφέροντα. Είναι συγκεκριμένα άτομα που καθοδηγούν την κυβέρνηση στη λήψη των αποφάσεων», είπε ο κ. Μαμουλάκης, χαρακτηρίζοντας τον αναπτυξιακό νομοσχέδιο την «4η παραγγελία του ΣΕΒ προς την κυβέρνηση».

Αναφερόμενος στην παρουσία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ ο Χάρης Μαμουλάκης είπε ότι ο πρωθυπουργός «μίλησε για πολλά και δεσμεύτηκε για ελάχιστα» εξηγώντας ότι η σιγουριά με την οποία ασκεί πολιτική η κυβέρνηση βασίζεται στην δημοσιονομική εξυγίανση που κατάφερε με πολύ κόπο και σκληρή δουλειά η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακούστε τη συνέντευξη