Αποσύρεται από τη διεκδίκηση του δήμου Ηρακλείου η Λ.Σταρίδα

από Βασίλης Σπυριδάκης

Την απόφαση της να αποσυρθεί από τη διεκδίκηση του δήμου Ηρακλείου, μετά και την πρόσφατη περιπέτεια υγείας της, ανακοίνωσε σήμερα η επικεφαλής του συνδυασμού Ηράκλειο Εναλλαγή Λιάνα Σταρίδα

Στην ανακοίνωση της η Λιάνα Σταρίδα τόνίζει ότι “καθοριστικό λόγο στην απόφασή μου διαδραμάτισε η αποτυχία της προσπάθειας για συμπαράταξη των κοινωνικών δυνάμεων που επιθυμούν πραγματικά την αλλαγή  των διαχρονικών κατεστημένων πρακτικών στον Δήμο μας. Η πολυδιάσπαση των προοδευτικών δυνάμεων είναι πρόβλημα γιατί δεν ενθαρρύνει την αλλαγή στα δημοτικά πράγματα. Δεν επιθυμώ να είμαι μέρος του προβλήματος και για τούτο αποσύρομαι.¨”

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Λιάνας Σταρίδα

Με καθυστέρηση, εξ αιτίας  μικρής περιπέτειας της υγείας μου, ανακοινώνω την απόφασή μου να αποσυρθώ από τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές στον Δήμο Ηρακλείου. Καθοριστικό λόγο στην απόφασή μου διαδραμάτισε η αποτυχία της προσπάθειας για συμπαράταξη των κοινωνικών δυνάμεων που επιθυμούν πραγματικά την αλλαγή  των διαχρονικών κατεστημένων πρακτικών στον Δήμο μας. Η πολυδιάσπαση των προοδευτικών δυνάμεων είναι πρόβλημα γιατί δεν ενθαρρύνει την αλλαγή στα δημοτικά πράγματα. Δεν επιθυμώ να είμαι μέρος του προβλήματος και για τούτο αποσύρομαι.

Ευχαριστώ τους εξαιρετικούς  συμπολίτες, γυναίκες και άνδρες, που μαζί δημιουργήσαμε τη δημοτική παράταξη «ΗΡΑΚΛΕΙΟ ενΑΛΛΑΓΗ» καθώς και όσους την αγκάλιασαν, πρόσωπα, φορείς και η τοπική ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Η υποστήριξή τους με ενθάρρυνε να προχωρήσω παρά την πολεμική που δέχτηκα από ανθρώπους που δεν διακρίνουν στον ορίζοντα άλλο από το αλαζονικό και ματαιόδοξο εγώ τους και που μαζί τους συστρατεύτηκαν δημοσιογράφοι «σε αποστολή», λασπολόγοι και άλλοι, υπερασπιστές των προσωπικών τους συμφερόντων. Θέλω να διαβεβαιώσω τους συνεργάτες και φίλους πως η δημοτική παράταξή μας θα παραμείνει ενεργή και θα ξανασυναντηθούμε σε άλλες προσπάθειες για το καλό του τόπου που ζούμε.

Δημήτρης Κλαράκης: Οι δρόμοι μας θα ξανασυναντηθούν… 

Σε ανάρτηση του στο facebook αμέσως μετά τη ανακοίνωση της απόσυρσης της Λιάνας Σταρίδας ο συντονιστής της ΝΕ Ηραακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Κλαράκης αναφέρει:

Λιάνα σ ευχαριστούμε για τη μεγάλη σου προσπάθεια για τη συγκρότηση ενός ευρύτερου προοδευτικού μετώπου, που θα άλλαζε το πολιτικό πλαίσιο και τις συνθήκες για την διεκδίκηση του δήμου Ηρακλείου, που θα έφερνε την μεγάλη αλλαγή.

Οι δρόμοι μας θα ξανασυναντηθούν μελλοντικά σε πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες. Να σαι σιδερένια.

Γ. Σισαμάκης: «Πολύτιμες για το Δήμο παρουσίες όπως της Λιάνας Σταρίδα»

«Πλήγμα» για το Δήμο Ηρακλείου και τους δημότες χαρακτηρίζει την απόφαση της Λιάνας Σταρίδα να αποσυρθεί από τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ο υποψήφιος Δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης «Ηράκλειο για όλους» Γιώργος Σισαμάκης.

Στη δήλωσή του ο κ. Σισαμάκης επισημαίνει:

«Αφού ευχηθώ για μια ακόμα φορά στην αγαπητή Λιάνα πλήρη ανάρρωση, με αφορμή την πρόσφατη περιπέτεια της υγείας της, θα ήθελα να εκφράσω την λύπη μου για την απόφασή της να αποσύρει της υποψηφιότητά της για το Δήμο Ηρακλείου.

Κατανοώ τους λόγους που την οδήγησαν στην απόφαση αυτή, όπως περιγράφονται στη σχετική ανακοίνωσή της, πιστεύω ωστόσο ότι παρουσίες όπως της Λιάνας Σταρίδα, αλλά και των άλλων αξιόλογων συνδημοτών μας που πλαισίωσαν την προσπάθεια της κίνησης «Ηράκλειο Εναλλαγή», είναι πολύτιμες για το Δήμο Ηρακλείου.

Η μέχρι τώρα σημαντική συνεισφορά της Λιάνας, τόσο στον τομέα του πολιτισμού, όπου δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά ως αρχαιολόγος, όσο και στα τοπικά δρώμενα, με εθελοντική αλλά ουσιαστική παρουσία ως ενεργός πολίτης, είναι ένας πολύ καλός λόγος να πιστεύουμε ότι θα υπάρξει και ανάλογη συνέχεια.

Με την πεποίθηση ότι ο πλουραλισμός των απόψεων και ο ουσιαστικός διάλογος των προοδευτικών δυνάμεων είναι αυτά που θα οδηγήσουν στον στόχο για ένα καλύτερο αύριο στο Δήμο, η παράταξή μας δηλώνει έτοιμη να συζητήσει και να ακούσει τις θέσεις της κίνησης «Ηράκλειο ΕνΑλλαγή». Για να ολοκληρώσουμε αυτό που από νωρίς αρχίσαμε με τη Λιάνα…τη συνδιαμόρφωση του προγράμματός μας.

Έχουμε άλλωστε αποδείξει ότι λειτουργούμε με μοναδικό γνώμονα το Δήμο και τις ανάγκες του, πέρα από κομματικά στεγανά και διαχρονικά κατεστημένες πρακτικές που κρατούν «όμηρο» το Ηράκλειο και τα οποία και η ίδια η Λιάνα καταγγέλλει στην ανακοίνωση της.

Ο Πέτρος Ινιωτάκης για την απόσυρση της Λιάνας Σταρίδα

Για εμάς η απόσυρση της Λιάνας Σταρίδα, ενός ανθρώπου του πολιτισμού νοείται ως απώλεια. Πάντα, οι άνθρωποι βαθιάς παιδείας και αγάπης για την πόλη έχουν να προσφέρουν στον δήμο μας- και αυτό διότι ο πολιτισμός πρέπει να διατρέχει τις πολιτικές και τις ενέργειές μας.

Η Λιάνα με την παρουσία της στην προεκλογική περίοδο δίδαξε ήθος και τον τρόπο που κανείς οφείλει να βρίσκεται δίπλα στην τοπική κοινωνία και τα μέλη της, πάντα με καθαρότητα και ανθρωπιά.

Είμαι σίγουρος ότι θα την έχουμε δίπλα μας, ως ενεργό πολίτη που ήταν πάντα, και την επόμενη δημοτική περίοδο και θα συνεχίσει να είναι μάχιμη, όπως γνωρίζει καλά για την κοινωνία και τους πολίτες.