Ανήλικη έκανε καραντίνα σε αντίσκηνο στη Γαύδο!

από Stavros Giakouvis

Ένα απίστευτο γεγονός για ευρωπαϊκή χώρα, το οποίο εκτυλίχθηκε τις προηγούμενες μέρες στη Γαύδο, καταγγέλλει μέσω του Star fm 88,4 η πρώην δήμαρχος και παραιτηθείσα δημοτική σύμβουλος του νησιού Ευαγγελία Καλλίνικου.

Ένα κορίτσι ηλικίας 16 ετών, που διαγνώστηκε θετική στον κορονοϊό, αναγκάστηκε να κάνει καραντίνα σε αντίσκηνο που έστισαν πρόχειρα οι κάτοικοι του νησιού, σε απομακρυσμένο σημείο από τον οικισμό.

Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με την απίστευτη καταγγελία της κ. Καλλίνικου στον δημοσιογράφο Βασίλη Σπυριδάκη, χρειάστηκε κάτοικοι του νησιού να ζητήσουν πολιτική παρέμβαση, προκειμένου το παιδί να μεταφερθεί τελικά για να συνεχίσει την καραντίνα στο νοσοκομείο Χανίων, όπου ήδη νοσηλεύονταν η μητέρα του.

Πρόκειται μάλιστα για επισκέπτρια και όχι μόνιμη κάτοικο της Γαύδου.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία της κ. Καλλίνικου, η μητέρα του παιδιού είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο με πολλαπλά κατάγματα, έπειτα από ατύχημα που είχε. Η ανήλικη κόρη της έμεινε μόνη στο νησί και την επόμενη μέρα, επειδή αισθάνθηκε αδιαθεσία, έκανε self test, το οποίο έδειξε ότι είχε προσβληθεί από τον κορονοϊό. Ακολούθησε νέα διάγνωση με rapid test στο ιατρείο της Γαύδου, με το οποίο επιβεβαιώθηκε ότι είχε νοσήσει. Το σοβαρότερο πρόβλημα παρουσιάστηκε όταν ζητήθηκε από τον ΕΟΔΥ η μεταφορά της ασυνόδευτης ανήλικης στο νοσοκομείο Χανίων, όπου βρίσκονταν η μητέρα της. Δυστυχώς η απάντηση του ΕΟΔΥ ήταν αρνητική.

«Στο νησί μας η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης έχει εγκαταστήσει isobox για τις ανάγκες του ιατρείου, ενώ δεύτερο isobox μας έκανε δωρεά ένας εφοπλιστή, για να αξιοποιηθεί ακριβώς στην περίοδο της πανδημίας. Ζητήσαμε να φιλοξενηθεί εκεί το παιδί, αλλά η απάντηση της δημάρχου ήταν αρνητική», καταγγέλλει η κ. Καλλίνικου. Όπως εξήγησε η ίδια, προσέφερε το δικό της σπίτι για να φιλοξενηθεί το παιδί, αλλά η μητέρα της ανήλικης αρνήθηκε να αναλάβει αυτή την ευθύνη, υπό τον φόβο μετάδοσης του ιού. Τελικά κινητοποιήθηκαν κάτοικοι του νησιού, έστησαν αντίσκηνο σε απομακρυσμένο σημείο από τον οικισμό της Γαύδου και εκεί φιλοξενήθηκε τη νύχτα το παιδί. «Αναλάβαμε ορισμένοι κάτοικοι να φιλάμε σκοπιά απ’ έξω για να μην μείνει μόνο του το κορίτσι και να προσφέρουμε ό,τι χρειαστεί», λέει η κ. Καλλίνικου.

Στην συνέντευξή της η κ. Καλλίνικου καταγγέλλει επίσης την δήμαρχο Γαύδου για απαξίωση του δημοτικού συμβουλίου και αδιαφορία έναντι σοβαρών θεμάτων που αφορούν το νησί, γεγονός, που όπως είπε, οδήγησε στην ομαδική παραίτηση 9 από τους συνολικά 13 δημοτικούς συμβούλους.