Ρεμπέτικες ιστορίες – Γιώργος Χαλκιαδάκης – Βαγγέλης Κακουδάκης

Δευτέρα 20:30-22:00

“Φαντάσου ένα μαγαζί που μέσα του θα ζει όλη η ρεμπέτικη ιστορία της πόλης μας, από το ’60 και μετά.

Φαντάσου ένα μαγαζί που θα φιλοξενήσει όλους τους αυθεντικούς ρεμπέτες του Ηρακλείου..

Σε αυτό το μαγαζί δεν χρειάζεται να μπεις, αρκεί μονάχα να…συντονιστείς!

Κάθε Δευτέρα 20:30 με 22:00 ο Γιώργος Χαλκιαδάκης και ο Βαγγέλης Κακουδάκης παρουσιάζουν στο Κόκκινο Κρήτης τις «Ρεμπέτικες ιστορίες» με συνοδεία ζωντανής μουσικής , Μνήμες,  Νότες μαγικές και παρέα όλη τη ρεμπέτικη ιστορία της πόλης ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ.

Ακολουθήστε την πενιά. Αυτή…ξέρει. Συντονιστείτε… 88,4 Fm

Γιώργος Χαλκιαδάκης

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Ηράκλειο, δίπλα στο μετέπειτα ρακάδικο ‘Πράσινες Πόρτες’ στην Πεδιάδος… Τυχαίο?

Ένας χρόνος, στα 13 μου, στο υπόγειο της Φιλαρμονικής του Δήμου στην πλατεία Δασκαλογιάννη, με τον υπέροχο μαέστρο Τζωρτζάκη, με έβαλε στον μαγικό μουσικό κόσμο, μαθαίνοντας κλαρίνο…

Έλα μου όμως που, όταν άκουσα για πρώτη φορά Credence Clearwater Revival, σαν οργισμένο νιάτο, αποφάσισα ότι θα παίζω κιθάρα και όχι κλαρίνο!!!

Μέχρι τα 16-17 λοιπόν ροκάς!!! (Μια φορά ροκάς, πάντα ροκάς!!!!) Beatles, Rolling Stones, Animals με την κιθάρα του μεγάλου μου αδελφού, με άδεια κουτιά από παπούτσια και βελόνες πλεξίματος για μπαγκέτες, η ντραμς, ροκάραμε στη γειτονιά κι όλοι φώναζαν να σταματήσουμε επιτέλους αυτή τη φασαρία!!!

Φοιτητής στην Αθήνα, τα τραγούδια της Αρλέτας, Ζωγράφου, Σαββόπουλου, Μαυρουδή, Τζαβέλα στις μπουάτ της Πλάκας, με έβαλαν στο ‘Νέο Κύμα’ και στο πολιτικό τραγούδι, αλλά και βραδιές Χατζηδάκη στον ‘Μαγεμένο Αυλό’ στο Παγκράτι –κλεμμένο όνομα του μετέπειτα ρεμπετάδικου μαγαζιού μου, στη Χάνδακος, τιμής ένεκεν!!!

Μια μόνο επίσκεψη στην Καισαριανή, στο ‘Χάραμα’ όμως, ήταν αρκετή να καθορίσει την μετέπειτα μουσική ζωή μου!!!

Τσιτσάνης – Μπέλλου! Μαγεία!

ΝΟΕ ’78, 2-3 μήνες πριν φύγω φαντάρος, η μουσική μου μοίρα με έστειλε στου Μανώλη του Βρικόλακα, στο Άφρικα, μαζί με άλλη μια κιθάρα, να συνοδέψουμε το Μανώλη το Ρασούλη σε μια προσπάθειά του να ανεβάσει τα πολιτιστικά δρώμενα στην πόλη.

Κι άλλη Μαγεία!

ΚΑΤΕΕ –καταλήψεις, γνώρισα τον Λιάκο τον Κλαίνο με το μπαγλαμαδάκι του και τον Κωστή τον Μπαρτσώκα με το ακορντεόν και την υπέροχη φωνή του, που μαζί με τον Βαγγέλη Κακουδάκη στο μπουζούκι, τον αδελφό του τον Κωστή στα κρουστά και το Μανώλη τον Καρέλλη στο μπουζούκι, κάνοντας πρόβες στην ‘Παράγκα’ δυτικά από το γήπεδο του ΟΦΗ στα Καμίνια, βουτήξαμε από μεράκι βαθειά στο Ρεμπέτικο και ιδρύσαμε τη ‘Ρεμπέτικη Παρέα’ και παίζαμε στο ‘Κατώι’ το 1982.

Έκτοτε οικογένεια, παιδιά, σκυλιά, μαγαζιά, δουλειά στο αεροδρόμιο…. πολύ τρέξιμο…

Ποτέ όμως δεν σταμάτησα τα ρεμπέτικα!!

Μαγαζιά – σχεδόν σε  όλα τα μαγαζιά της πόλης, παρέες πολλές, ποτά-πολλά ποτά, τραγούδια, ξενύχτια, γέλια-πολλά γέλια, κουβέντες, καντάδες, αμάν, αμήν, μοτοσυκλέτες, παραμύθια και πενιές, γαρούφαλλο στ’ αυτί, ζωή και κότα!!!

Αυτά όμως κι άλλα πολλά και τόσα κι άλλα τόσα, θα τα ακούσετε αν συντονιστείτε στο Κόκκινο 88,4

Κάθε Δευτέρα 20:30 με 22:00, εννοείται βράδυ!!!!

Ρεμπέτικες Ιστορίες…

Βαγγέλης Κακουδάκης

Είμαι ο Βαγγέλης Κακουδάκης και γεννήθηκα στο Ηράκλειο στο κέντρο, μάλλον καράκεντρο, με καταγωγή από Ανώγεια και Μικρά Ασία.

Αφού τελείωσα το σχολείο οι ανησυχίες μου με έφεραν στη Σουηδία να σπουδάσω οικονομία, αλλά  να φεύγω από εκεί με διπλώματα προπονητού τένις! Με το τένις ασχολήθηκα επαγγελματικά για πολλά χρόνια! Στην πραγματικότητα ασχολούμαι ακόμα, αλλά έχω φύγει από το προπονητικό κομμάτι και βρίσκομαι στο κομμάτι του εμπορίου τενιστικών ειδών!

Σαν φοιτητής στη Σουηδία ήρθα σε επαφή με το αυθεντικό ρεμπέτικο που έπαιζαν Έλληνες φοιτητές και ένας Εγγλέζος, ο Τόνυ Κλάιν! Ενθουσιάστηκα από το ύφος, το ηχόχρωμα και τη δόνηση που έχουν αυτά τα τραγούδια! Έκτοτε έμαθα να παίζω και αυτό με ακολούθησε πάντα παράλληλα με τις άλλες μου δραστηριότητες. Έχω παίξει ρεμπέτικα με όλους σχεδόν του είδους στο Ηράκλειο και θεωρούμαι από τους πρωτοπόρους. Είμαι ιδρυτικό μέλος της Ρεμπέτικη Παρέας και τα τελευταία χρόνια μαζί με τον Γιώργο Χαλκιαδάκη αποτελούμε τον πυρήνα στα Ρεμπέτικα Μονοπάτια!

Αποφασίσαμε, λοιπόν, στις Ρεμπέτικες Ιστορίες εδώ στο Κόκκινο Κρήτης κάθε Δευτέρα 21:00-22:00 να πάμε μια αναδρομή στα ρεμπέτικα δρώμενα στο Ηράκλειο!

Ας ρεμπετολογήσουμε λοιπόν!

ΥΓ: Όποιος θέλει περισσότερες πληροφορίες ας με πάρει τηλέφωνο

Facebook

Trailer εκπομπής