Ιστορίες Μουσαφίρηδων – Χάλετ Ταχίρ

Παρασκευή 15:00 – 16:00

 Ποιός είμαι;

Ο Χάλετ Ταχίρ  γεννήθηκε στην Αθήνα τον Μάρτιο του 1975 και κατάγεται από το Σουδάν. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου.

Παιδί μεταναστών, αλλά παράλληλα και Έλληνας πολίτης, από νεαρή ηλικία λόγω της διπλής του ταυτότητας, αλλά και λόγω των βιωμάτων του, ασχολήθηκε με τη διαφορετικότητα. Εργάστηκε εθελοντικά  στο διαπολιτισμικό πρόγραμμα του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) MOSAIC στην Αθήνα.

Την ίδια περίοδο συμμετείχε στη διαμόρφωση της στήλης Ξένιος Δίας  Σημειώσεις ενός μετανάστη  στην Εφημερίδα των Συντακτών, στην οποία και αρθρογραφούσεΣκοπός της στήλης ήταν η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των αναγνωστών σε ζητήματα ξενοφοβίας, στιγματισμού και προκαταλήψεων, μέσα από τις καθημερινές ιστορίες μεταναστών και προσφύγων που ζουν στην Αθήνα.

Το 2016  ήρθε στο Ηράκλειο Κρήτης. Συνεργάζεται  με το Ψυχοθεραπευτικό Κέντρο Ηρακλείου (ΨΥΧ.Η), όπου και διοργανώνει διαδραστικά-βιωματικά εργαστήρια Κοινωνικής Ανθρωπολογίας με τίτλο από τον Πολιτισμό στον πολιτισμό.

Από το 2017, έως σήμερα, εργάζεται   στο πρόγραμμα ESTIA – Στήριξη έκτακτης ανάγκης για την ένταξη και στέγαση των προσφύγων ως Διερμηνέας Αραβικών. Πρόσφατα ορίστηκε  επίσης Υπεύθυνος εκπαίδευσης του εν λόγω προγράμματος. Παράλληλα εκπαιδεύεται στο Ψυχόδραμα και φοιτά στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Διαμεθοδικές Κοινωνικές Παρεμβάσεις σε Καταστάσεις Κρίσης του Τμήματος  Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Κρήτης.

Trailer εκπομπής