Μια ώρα είναι θα περάσει – Γιάννης Ηλιόπουλος

Τρίτη 22:00-23:00

Ποιος είμαι;

Ο Γιάννης Ηλιόπουλος γεννήθηκε στο Άσυλο του Παιδιού στη Θεσσαλονίκη το 1970. Από μικρός έδειξε το ανήσυχο πνεύμα του και τον περιπετειώδη χαρακτήρα του με συχνές μετακομίσεις σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας τα πρώτα τέσσερα χρόνια της ζωής του.

Τελικά τον κέρδισε η Θεσσαλονίκη που ταίριαζε στον αλέγκρο χαρακτήρα του και έτσι σε ηλικία 5 ετών αποφάσισε να μείνει εκεί. Σπούδασε Βιολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης όπου και πρωτοασχολήθηκε με το ραδιόφωνο στο περίφημο Ράδιο Ουτοπία που εξέπεμπε στους 107.7, με την θρυλική και πολυσυζητημένη εντός και εκτός Ελλάδας (αλλά και επί τα αυτά) εκπομπή, με τίτλο «Δυο ώρες είναι θα περάσουν». Η εκπομπή ακουγόταν κάθε Κυριακή 11-1 το πρωί και από τότε έπαιζε με βινύλια (δίσκους).

Παράλληλα συμμετείχε και σε διάφορα μουσικά γκρουπάκια της εποχής των οποίων μέλη ασχολήθηκαν ενεργά με τη μουσική και έπαιξαν (ή και παίζουν ακόμη) σε γνωστά σχήματα (Φάμελλος και ποδηλάτες, Ονιράμα κλπ)

Μετά ακολούθησε το κάλεσμα των Σειρήνων και ταξίδεψε στο εξωτερικό. Γερμανία, Αγγλία μέχρι και στη Χαβάη έφτασε η αρχοντιά του η οποία παρεμπιπτόντως, αν είναι μισή, τότε είναι καθαριότητα. Έγραψε κείμενα τα οποία έχουν εκδοθεί σε διάφορα περιοδικά (πχ. Το διεθνές περιοδικό «η Φύσις») και έχουν κάνει αίσθηση παγκοσμίως.

Έχει μεγάλη συλλογή βινυλίων (εντάξει δεν είναι και σαν την Πελοπόννησο αλλά καμμιά 1000αρα είναι) αγορασμένα με ιδρώτα και πόνο ψυχής.

Μετά την περιήγησή του αποφάσισε να μείνει στο όμορφο νησί της Κρήτης και στην ξελογιάστρα πόλη του Ηρακλείου (παίζει και να είναι η πρώτη φορά που αυτές οι δύο λέξεις – Ξελογιάστρα και Ηράκλειο- ήρθαν τόσο κοντά) στο οποία ζει τα τελευταία 11 χρόνια.

Στους 88.4 στο Κόκκινο Κρήτης, πιστός στις ανύπαρκτες αρχές του, κάνει την μουσική εκπομπή με βινύλια (και ένα πικαπ, και αυτό είναι άθλος συγκρινόμενος με αυτούς του Ηρακλέους) κάθε Τρίτη 10-11 το βράδυ. Η εκπομπή έχει τον πρωτότυπο τίτλο «Μια ώρα είναι θα περάσει». Βλέπετε η ζωή και τα χρόνια τον έκαναν πιο μεστό και περιεκτικό άνθρωπο και έτσι οι 2 ώρες έγιναν μία. Καλή ακρόαση!!!

Facebook

Trailer εκπομπής