Ρεσιτάλ βιολιού και πιάνου την Κυριακή στο Πολιτιστικό Ηρακλείου

από Stavros Giakouvis

Μια ενδιαφέρουσα βραδιά μουσικής δωματίου, με τη συμμετοχή δύο καταξιωμένων μουσικών, της Δανάης Παπαματθαίου Μάτσκε και του Ούβε Μάτσκε, θα απολαύσει το κοινό του Ηρακλείου την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου και ώρα 21:00 στην Αίθουσα Συναυλιών του ΠΣΚΗ. Θα παρουσιαστούν, για πρώτη φορά στο Πολιτιστικό, έργα δύο σπουδαίων Ελλήνων συνθετών της Διασποράς, του Γιάννη Κωνσταντινίδη και του Μπόρις Παπαντόπουλο, καθώς και κλασικές δημιουργίες των Μότσαρτ και Μπετόβεν.

Είναι ένα μουσικό οδοιπορικό για βιολί και πιάνο, που ξεκινά από τον «Μότσαρτ της Κροατίας», όπως λέγεται ο ελληνορωσικής καταγωγής Μπόρις Παπαντόπουλο και τη σονάτα του 1988, που πηγάζει από την λαϊκή παράδοση των Βαλκανίων και βασίζεται σε δημοτικό τραγούδι της Βοσνίας. Ακολουθεί ο Γιάννης Κωνσταντινίδης, ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες του 20ου αιώνα που μαζί με τον Νίκο Σκαλκώτα, έκαναν την ελληνική μουσική παράδοση γνωστή σε όλο τον κόσμο.

Πρόγραμμα:

Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ | Σονάτα για πιάνο και βιολί σε Σολ Μείζονα, KV 301

Allegro con spirito

Allegro

Λούντβιχ βαν Μπετόβεν | Σονάτα για βιολί και πιάνο, Οp. 30, αρ. 2 σε ντο ελάσσονα Allegro con brio

Adagio cantabile

Scherzo. Allegro – Trio – Allegro

Finale. Allegro – Presto

Γιάννης Κωνσταντινίδης | Σουίτα πάνω σε λαϊκές μελωδίες των Δωδεκανήσων

Ι. Air de Karpathos

II. Chant pastoral de Kalymnos

III. Chant et danse de Rhodes

IV. Danse de Leros

V. Air dArchanguelos (Rhodes)

VI. Chant nuptial et danse de Rhodos

Μπόρις Παπαντόπουλο | Σονάτα για βιολί και πιάνο

Allegro con brio

Scherzo

Largo (Sostenuto adagio)

Allegro moderato

Προπώληση εισιτηρίων

Η προπώληση των εισιτηρίων, αξίας 12 και 10€ (γενική είσοδος) και 8€ (άνεργοι, ΑμεΑ, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, νέοι έως 25 ετών) ξεκίνησε και γίνεται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο. Το κοινό μπορεί να τα προμηθευτεί από:

Το Βιβλιοπωλείο Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο: 09:00 – 15:00 και Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 09:00 – 14:00 & 17:30 – 21:00 – τηλ. 2813409247)

Την ticketservices.gr.

Σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από την πανδημία COVID-19, για την είσοδο σε κάθε κλειστή αίθουσα, οι θεατές οφείλουν να πληρούν τις προϋποθέσεις και να φέρουν μαζί τους πιστοποιητικό εμβολιασμού (να έχουν περάσει 14 ημέρες από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού) ή νόσησης κατά την είσοδο, καθώς και την αστυνομική τους ταυτότητα. Το ΠΣΚΗ επιπρόσθετα θα τηρήσει, για μεγαλύτερη ασφάλεια του κοινού στις κλειστές του αίθουσες, αποστάσεις μεταξύ των θεατών.

Δωρεάν στάθμευση

Γίνεται τέλος γνωστό, ότι για τους θεατές των εκδηλώσεων του ΠΣΚΗ, υπάρχει η δυνατότητα δωρεάν στάθμευσης στο υπόγειο πάρκινγκ του ΠΣΚΗ, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων.