“Καθρέφτη καθρεφτάκι μου…” Το μιούζικαλ για παιδιά στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου

από Βασίλης Σπυριδάκης

Το ΣΧΗΜΑ 7 μετά την μεγάλη επιτυχία και την συγκινητική προσέλευση στην πρεμιέρα του έργου στις 2 Νοεμβρίου θα επαναλάβει την παράσταση αυτο το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Νοεμβρίου στις 17:30 το απόγφευμα στον θεατρικό σταθμό Ηρακλείου. Το ΣΧΗΜΑ 7 θέλησε την φετινη χρονιά να παρουσιάσει κάποιο κείμενο που να έχει ως κύριο θέμα του την διαφορετικότητα.Έτσι αποφασίσαν να δουλέψουν το μιούζικαλ για παιδιά  της θεατρολόγου- ηθοποιού ,Νικολέτας Δάφνου ,”Καθρέφτη καθρεφτάκι μου…” που είναι εμπνευσμένο απο το μιούζικαλ των Sergi Belbel και Jordi Sanchez, “Είμαι άσχημη”.

Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ!!!!
ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2019-2020
ΣΧΗΜΑ 7 ,ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
“ΚΑΘΡΕΦΤΗ ΚΑΘΡΕΦΤΑΚΙ ΜΟΥ..” της θεατρολόγου-ηθοποιού Νικολέτας Δάφνου.
Η ομορφιά είναι μέσα μας…
Τι γίνεται αν έχεις γεννηθεί άσχημη, σε έναν κόσμο που μετράει την ομορφιά σαν προσόν;
Ποιος αποφασίζει τι έιναι άσχημο και τι όμορφο;
Ένα έργο για ένα παιδί που γεννήθηκε… κακάσχημο!
Θα καταφέρει να πείσει τους άλλους να μη βλέπουν μόνο την επιφάνεια;
Θα καταφέρει να αγαπήσει τον εαυτό του, όταν όλοι το έχουν πείσει πως δεν αξίζει;
Και τέλος πάντων… τι σημαίνει “στυλίστας”;
Ένα έργο για την αυτοεκτίμηση, τα πρότυπα ομορφίας από την παιδική ηλικία, τις ενδοσχολικές σχέσεις και το ρόλο της τηλεόρασης και των social media στη σύγχρονη εποχή.
Όλα αυτά δοσμένα με καταιγιστικό χιούμορ, φρεσκάδα και… μπόλικο τραγούδι, χορό και διάδραση!
Είστε έτοιμοι να δείτε τους μαθητές σας να ανεβαίνουν στη σκηνή και να παίρνουν ενεργά μέρος στην πλοκή του έργου μας;
Τότε σας περιμένουμε!
Ένα έργο για ένα άσχημο παιδί με όμορφη καρδιά!
Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο χειμώνα για μαθητές,εκπαιδευτικούς  και γονείς.
Εμπνευσμένο απο το μιούζικαλ των Serji Belbel και Jordi Sanchez ,”Είμαι άσχημη”.
Σκηνοθεσία-γενική επιμέλεια :Κωνσταντίνος Μεταξάκης
Σκηνικά-κοστούμια :Νίκος Καλαθάκης
Μουσική:Βαρδής Σαμαριτάκης
Μακιγιάζ:Ιωακείμ Λαγουδάκης.
Παίζουν οι ηθοποιοί :Μιχαέλα Πασσά,Τζίνα Κιάφα,Κυριάκος Κορογιάννης,Βαρδής Σαμαριτάκης.
Η μουσική στην παράσταση είναι ζωντανή.

Σημείωμα Συγγραφέα

“Σε μια εποχή που τα παιδιά βομβαρδίζονται ολοένα και περισσότερο από τα “πρότυπα ομορφιάς” στην τηλεόραση και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, σε μια εποχή που επαινεί την ομορφιά περισσότερο από την εξυπνάδα, σε μια εποχή που η “δικτατορία του νορμάλ” δεν δέχεται κανέναν που να ξεφεύγει από τα όριά της, θεώρησα πρέπον – αν όχι απαραίτητο – να γράψω ένα έργο με μια Αντι – Ηρωίδα: Ένα κορίτσι που γεννήθηκε άσχημο. Ένα κορίτσι έξυπνο, γλυκό, τρυφερό, αλλά με εμφανή οπτικά “ελαττώματα”. Θεωρώ χρέος μου σαν Δασκάλα Θεατρικής Αγωγής και Ηθοποιού να προβληματίσω τα παιδιά για το τι θεωρούμε “όμορφο” και το τι “άσχημο”, για τα όρια του Σχολικού Εκφοβισμού στους “διαφορετικούς” και ταυτόχρονα να δώσω ένα σαφές μήνυμα: αν αγαπήσεις τον εαυτό σου και τον άλλο έτσι όπως είναι, η ζωή γίνεται μαγική κι ελεύθερη!

Όλα αυτά φυσικά είναι δωσμένα με μπόλικο χιούμορ, μουσική, τραγούδι και διάδραση, ώστε ο μικρός θεατής να φύγει με χαμόγελο και χαρούμενους προβληματισμούς! Γιατί όπως είπε πρόσφατα και μια μαθήτριά μου “Κυρία Νικολέτα, το Θέατρο μου αρέσει γιατί σκέφτομαι την ώρα που παίζω!”. Πάμε να “παίξουμε” όλοι μαζί λοιπόν; Καλή σας θέαση! ”

Σκηνοθεσία-γενική επιμέλεια :Κωνσταντίνος Μεταξάκης,Σκηνικά-κοστούμια :Νίκος Καλαθάκης,Μουσική:Νικολέτα Δάφνου,Βαρδής Σαμαριτάκης,Μακιγιάζ:Ιωακείμ Λαγουδάκης.

Παίζουν οι ηθοποιοί :Μιχαέλα Πασσά,Τζίνα Κιάφα,Κυριάκος Κορογιάννης,Βαρδής Σαμαριτάκης.Η μουσική στην παράσταση είναι ζωντανή.

.Για πληροφορίες, το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι το 6976331107(Ράνια Κατζηλάκη).Αξίζει να σημειώσουμε οτι όλοι οι συντελεστές της ομάδας είναι επαγγελματίες του τόπου μας.