«Παραλίγο Βεζύρης!» από το Κουκλοθέατρο Κρήτης στο κηποθέατρο Χατζιδάκι

από Stavros Giakouvis

Την παράσταση «Παραλίγο Βεζύρης!», με την τεχνική του Μαύρου Θεάτρου και μεγάλες κατασκευές, παρουσιάζει το Κουκλοθέατρο Κρήτης, την Τετάρτη, 12 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ, στο κηποθέατρο Χατζιδάκι, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Το Σαράι κινδυνεύει από τους επίδοξους σφετεριστές του θρόνου και ο Βεζύρης αναζητά τον άνθρωπο που θα τον υπερασπιστεί. Και βρίσκει τον Καραγκιόζη! Ο αγαπημένος ήρωας γρήγορα θα καταλάβει ότι το νέο του αξίωμα συνεπάγεται εκτός από φαΐ και γεμάτη τη στομάχα, σοβαρότατους κινδύνους!

Οι πασάδες παραμονεύουν…

Το γέλιο, η ανατροπή και η μουσική είναι τα κύρια συστατικά της παράστασης. Πρόκειται για μια σύγχρονη λαϊκή σάτιρα της εποχής, με διαχρονικά μηνύματα. Την διοργάνωση ανέλαβε η Περιφέρεια Κρήτης, με τη στήριξη του δήμου Ηρακλείου.

Υπενθυμίζεται ότι οι εκδηλώσεις της Περιφέρειας Κρήτης είναι με ελεύθερη είσοδο και προσκλήσεις, οι οποίες διανέμονται από το ταμείο του Κηποθεάτρου δύο ημέρες πριν από την πραγματοποίηση κάθε εκδήλωσης. Το ταμείο είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 μετά το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 8 το βράδυ, εκτός από τα πρωινά των Κυριακών, ενώ κάθε άτομο μπορεί να προμηθευτεί το ανώτερο μέχρι δύο προσκλήσεις.