«Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» για δύο βραδιές στο κηποθέατρο Καζαντζάκη

από Stavros Giakouvis

Το «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» του Σαίξπηρ παρουσιάζουν στους θεατρόφιλους του Ηρακλείου οι Αιμίλιος Χειλάκης και Μανώλης Δούνιας, σε δύο παραστάσεις στο Κηποθέατρο Καζαντζάκη, τη Δευτέρα 5 και την Τρίτη 6 Αυγούστου.

Το «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» είναι μια γιορτινή κωμωδία, ένα ερωτικό γαϊτανάκι που σοβαρολογεί χωρίς ποτέ να σοβαρεύεται. Είναι μια σπαρταριστή κωμωδία που όμως έχει σκοτεινό και βίαιο υπόβαθρο. Λίγο πριν το γάμο του βασιλιά της Αθήνας Θησέα με την βασίλισσα των Αμαζόνων Ιππολύτη, τέσσερις νέοι καταφεύγουν στο δάσος της Αθήνας για να διεκδικήσουν το ερωτικό αντικείμενο του πόθου τους. Είναι η νύχτα του μεσοκαλόκαιρου – μια νύχτα που όλα μπορούν να συμβούν- οι πιο μύχιες σκέψεις και φαντασιώσεις τους σύντομα θα πραγματοποιηθούν. Στο μυθικό δάσος της Αθήνας έρχονται σε επαφή με τον κόσμο των ξωτικών: με τον βασιλιά Όμπερον που φιλονικεί με την Τιτάνια και τον Πουκ και ξεκινάει ένα παιχνίδι παρεξηγήσεων και μαγικών παρεμβάσεων. Τα πράγματα περιπλέκονται ακόμη περισσότερο όταν στο δάσος καταφθάνει μια ομάδα ερασιτεχνών θεατρίνων.

Το Σαιξπηρικό έργο βασίζεται σε μετάφραση του Γιώργου Μπλάνα. Την παράσταση σκηνοθετούν οι Αιμίλιος Χειλάκης και Μανώλης Δούνιας. Την μουσική έχει αναλάβει ο Κωνσταντίνος Βήτα. Τα σκηνικά και τα κοστούμια οι Τέλης Καρανάνος και Αλεξάνδρα Σιάφκου. Την κίνηση η Αντωνία Οικονόμου. Βοηθός στη σκηνοθεσία είναι ο Δημήτρης Κακαβούλας. Στη σκηνή εμφανίζονται οι ηθοποιοί Αιμίλιος Χειλάκης, Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Αθηνά Μαξίμου, Μιχάλης Σαράντης, Αλέξανδρος Βάρθης, Λένα Δροσάκη, Αλέξανδρος Μαυρόπουλος, Χριστίνα Χειλά-Φαμέλη , Κρις Ραντάνοφ, Παναγιώτης Κλίνης, Τίτος Λίτινας, Μιχάλης Πανάδης, Κωνσταντίνος Μουταφτσής.

Οι παραστάσεις, που εντάσσονται στις εκδηλώσεις «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2019» του δήμου Ηρακλείου, αρχίζουν στις 9.30 το βράδυ και η γενική είσοδος κοστίζει 20 ευρώ, ενώ μειωμένο εισιτήριο 15 ευρώ δικαιούνται οι άνεργοι, οι πολύτεκνοι, τα παιδιά έως 12 ετών, οι φοιτητές και τα ΑΜΕΑ.