Μια διαφορετική “εκπομπή” από τον Κώστα Μαρκάκη στο Ιστορικό Μουσείο

από Βασίλης Σπυριδάκης

Το “Άμα Βραδιάσει”, ο καλοκαιρινός μουσικός κύκλος του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, κλείνει αύριο, Τετάρτη 28 Αύγουστου, στις 8.30 το βράδυ με μουσικές, χορευτική αλλά και ακουστική διάθεση χωρίς σύνορα και σημείο συνάντησης, όπως πάντα, τον κήπο του νεοκλασικού κτιρίου. Ο ραδιοφωνικός παραγωγός του Κόκκινου Κρήτης 88,4 fm  Κώστας Μαρκάκης επιλέγει μουσική που θα ταξιδέψει το κοινό σε διαφορετικές εποχές, αλλά και περιοχές του πλανήτη.

Η βραδιά αυτή στον κήπο –και εναλλακτικά στο βορινό deck– του Ι.Μ.Κ., θα γεμίσει με ήχους swing, charleston, salsa, mambo, funk και άλλες θαυμάσιες ρυθμικές μελωδίες για να απολαύσετε το ποτό σας, αλλά και να χορέψετε. «Με ταξιδιάρικη διάθεση, σας περιμένουμε σε άλλη μια απρόβλεπτη βραδιά με μουσική από τον 20ό αλλά και 21o αιώνα», αναφέρουν οι διοργανωτές.

Σημειώνεται πως αύριο, με τη γενική είσοδο των 5.00 ευρώ (συμπεριλαμβάνεται η μουσική εκδήλωση), οι μόνιμες συλλογές και οι νέες περιοδικές εκθέσεις του Ιστορικού Μουσείου, Αλέξης Ακριθάκης | Εν κινήσει και ΧΑΝΙΑ ΄41-΄45 θα είναι ανοικτές στο κοινό για μια νυχτερινή περιήγηση κατά το διάστημα 20:00΄- 23:00΄.

Δροσερά ποτά, για όσους το επιθυμούν, θα διατίθενται στο bar του μουσείου. Επίσης, το πωλητήριο του μουσείου με τις εκδόσεις της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών και τις δημιουργίες εικαστικών, αλλά και νέων σχεδιαστών, θα είναι σε λειτουργία.