#ΜένουμεΣπίτι με online εκδηλώσεις από το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

από Stavros Giakouvis

Το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, προσφέρει στο κοινό τη δυνατότητα να παρακολουθήσει από το σπίτι, δωρεάν, επιλεγμένες εκδηλώσεις της καλλιτεχνικής περιόδου 2019 – ’20.

Ειδικότερα, κάθε Τετάρτη και Σάββατο, στις 20:00, θα γίνεται η online «πρεμιέρα» μια καλλιτεχνικής παραγωγής που παρουσιάστηκε στο ΠΣΚΗ. Η έναρξη θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο, 11 Απριλίου 2020, με τη συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ που παρουσιάστηκε στις 8 & 9/3/19 και θα ακολουθήσουν:

Την Τετάρτη 15 Απριλίου, το ρεσιτάλ πιάνου της Αλεξίας Μουζά που παρουσιάστηκε στην Αίθουσα Συναυλιών στις 7/3/2020.

Το Σάββατο 18 Απριλίου, η συναυλία της Σαβίνας Γιαννάτου από το Jazz in ProgressHeraklion Jazz Festival, Savina Yannatou in Cretan Mode που παρουσιάστηκε στην αίθουσα «Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού» στις 26/1/20.

Το κοινό θα μπορεί να παρακολουθεί τις συναυλίες από το κανάλι του ΠΣΚΗ στο YouTube καθώς και από την ιστοσελίδα cccc.gr, ενώ τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα των επερχόμενων μεταδόσεων. Αξίζει να τονιστεί ότι όλες οι εκδηλώσεις θα παραμένουν αναρτημένες στην ιστοσελίδα και στο κανάλι του ΠΣΚΗ στο YouTube, έτσι ώστε να μπορεί το κοινό να τις παρακολουθήσει οποιαδήποτε στιγμή το επιθυμεί.

Σήμερα στις 8 μ.μ. η πρώτη μετάδοση με τη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ

Επιλεγμένο απόσπασμα από τη συναυλία της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ με έργα των Jules Massenet και Pyotr Ilyich Tchaikovsky υπό την μουσική διεύθυνση του Μύρωνα Μιχαηλίδη.

Η συναυλία δόθηκε στις 8 και 9 Μαρτίου 2019, στην Αίθουσα «Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού» του ΠΣΚΗ. Παρακολουθείστε εδώ το δεύτερο μέρος της συναυλίας που περιλαμβάνει τη Σουίτα μπαλέτου από την όπερα “Le Cid” (1885) του Jules Massenet (1842-1912) και το Capriccio Ιtalien Op. 45 (Ιταλικό Καπρίτσιο, 1880), μία φαντασία για ορχήστρα του μεγάλου Ρώσου συνθέτη Pyotr Ilyich Tchaikovsky (1840-1893).

Πρόγραμμα:

Jules Massenet

Σoυίτα μπαλέτου από την όπερα “Le Cid” [1885]

I. Castillane

II. Andalouse

III. Aragonaise

IV. Aubade

V. Catalane

VI. Madrilène

VII. Navarraise

Pyotr Ilyich Tchaikovsky

Capriccio Italien, Op. 45 [1880]

Διεύθυνση Ορχήστρας: Μύρων Μιχαηλίδης

Διάρκεια: 43 λεπτά