• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ
    • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • Ακούστε τώρα

iNotos.gr

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ
    • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • Ακούστε τώρα
ΘέματαΠολιτισμός

Η ματιά του Ψαραντώνη στον…καμβά του Λουδοβίκου των Ανωγείων

18 Μαρτίου 2019

 

Του Γιώργη Πακιουφάκη

Τρεις είναι οι διαστάσεις του σχεδίου πάνω στο χαρτί, όμως μια “τέταρτη διάσταση” αυτή των συναισθημάτων είναι η πιο βασική για την πνευματικότητα του εκπέμπει ένα έργο.

Στο βιβλιοπωλείο  της Βικελαίας δημοτικής βιβλιοθήκης και συγκεκριμένα στον πρώτο όροφο που λειτουργεί ως εκθεσιακός χώρος,από 15 εως 31 Μαρτίου έχουμε την δυνατότητα να δούμε μια έκθεση ζωγραφικής με το πινέλο του Λουδοβίκου των Ανωγείων και τη ματιά του Ψαραντώνη.

Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων μας παρουσιάζει μια άλλη πτυχή της τέχνης του, ζωγραφίζοντας με πολλές τεχνικές και από διαφορετικές οπτικές το βλέμμα και την φιγούρα του Ψαραντώνη. Μάθαμε ότι ο Λουδοβίκος ζωγραφίζει από μικρή ηλικία που ίσως δεν γνωρίζει πολύς κόσμος.

Μια έκθεση αφιερωμένη στη ματιά ενός ανθρώπου,που από ότι μας είπε ο Λουδοβίκος χαρακτηριστικά είναι ο “μύθος του μέλλοντος”!Σε μια μικρή κουβέντα που είχαμε μαζί και με την Αντιδήμαρχο Πολιτιστικών Αριστέα Πλεύρη,ο Λουδοβίκος μας εξήγησε πως η “ματιά” του Ψαραντώνη είναι μια πολιτιστική κληρονομιά για την Κρήτη και γενικότερα για την underground μουσική σκηνή στη χώρα μας.Η παράδοση συναντάει το νέο κόσμο που ακόμα ακολουθεί τον καλλιτέχνη, δάσκαλο (για πολλούς) και άνθρωπο Ψαραντώνη.

Σε ένα χώρο όπως αυτόν της Βικελαίας  δημοτικής βιβλιοθήκης όπου παλαιότερα προοριζόταν να γίνει καφέ μπαρ(!;) ,έχουμε την δυνατότητα να δούμε και τον Λουδοβίκο των Ανωγείων από μια πιο…ζωγραφική οπτική και το έργο του που μας αποδίδει αυτή την πνευματικότητα που μεταδίδει  το βλέμμα του Ψαραντώνη.

0
Facebook Twitter Google + Pinterest

Δείτε ακόμα...

Ο δήμος Ηρακλείου… θα ήθελε να απαγορεύσει τα...

Αυξάνεται από σήμερα η τιμή της πλαστικής σακούλας

Μαθήματα γλυπτικής στην άμμο στην Αμμουδάρα

Ηγουμενίδης: Να μην καθυστερήσει άλλο η επέκταση των...

Μαθητές συγκεντρώνουν υπογραφές για να διώξουν την Κεραμέως

Μαξίμου: Ο κ. Γεωργιάδης γνώριζε ή συμμετείχε στην...

Ακολουθήστε μας

Facebook Twitter Instagram Youtube Email

ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΔΙΟΙ

Promotion Image
Promotion Image
Promotion Image
Promotion Image
Promotion Image
Promotion Image
Promotion Image
Promotion Image
Promotion Image
Promotion Image
Promotion Image
Promotion Image
Promotion Image
Promotion Image
Promotion Image
Promotion Image
Promotion Image

Στοιχεία Επικοινωνίας

iNotos.gr & Κόκκινο Κρήτης 88,4fm 

Διεύθυνση: Θησέως 3, 2ος όροφος
Τηλεφωνικό Κέντρο: 2810 211797
Δημοσιογραφικό και Εμπορικό τμήμα: [email protected]

Κατηγορίες

Bloggers Αφιερώματα Διάφορα Εκλογές Ελλάδα Ενδιαφέρουν... Η Γνώμη των Υποψηφίων Η φωτογραφία της ημέρας Θέματα Κρήτη Κόσμος Λοιπά Θέματα Μουσική Ποιοι είναι οι Υποψήφιοι Πολιτισμός Προτείνουμε Πρωτοσέλιδα Συνεντεύξεις Σχόλια

Ακολουθήστε μας

Facebook Twitter Instagram Youtube Email

© iNotos.gr - All Right Reserved
Designed & Developed by Haris Papadakis