«Για τα μάτια της Τουλπάν» στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων

από Stavros Giakouvis

Την εξαιρετική ταινία «Για τα μάτια της Τουλπάν» (Καζακστάν – Γερμανία, 2008, 100’) του Σεργκέι Ντβορτσεβόι (Sergey Vladimirovich Dvortsevoy) θα προβάλει ο πολιτιστικός σύλλογος «Οι φίλοι των γραμμάτων και των τεχνών» στην κεντρική αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Χανίων (Ανδρέα Παπανδρέου 70) την Κυριακή 28 Νοεμβρίου, στα πλαίσια του αφιερώματος στον Ασιατικό Κινηματογράφο με τίτλο «Κινηματογραφικές περιπλανήσεις στα μονοπάτια της Ασίας». Η ταινία συνδυάζει τον ρεαλισμό, το χιούμορ και τη συγκίνηση με συναρπαστικές σκηνές από την καθημερινότητα των νομάδων στις στέπες του Καζακστάν, γι’ αυτό τιμήθηκε το 2008 με το βραβείο καλύτερης ταινίας στην ενότητα «Ένα κάποιο βλέμμα» στο Φεστιβάλ των Κανών και απέσπασε πέντε ακόμα βραβεία σε άλλα διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ.

Περίληψη: Ο νεαρός Άσα έχει μόλις τελειώσει τη στρατιωτική του θητεία και επιστρέφει στο Καζακστάν, για να ζήσει μια νομαδική ζωή στη στέπα, μαζί με την αδελφή του και τον άντρα της. Ο Άσα θέλει να παντρευτεί, προκειμένου να ξεκινήσει την καινούρια του ζωή ως βοσκός. Η μόνη υποψήφια νύφη είναι η Τουλπάν, κόρη και αυτή βοσκών, αλλά δεν θέλει να τον παντρευτεί γιατί, όπως υποστηρίζει, έχει μεγάλα αυτιά! Ο Άσα όμως είναι αποφασισμένος και κάνει όνειρα για ένα καλύτερο μέλλον.

Κατηγορία: Δραματική

Έτος παραγωγής: 2008

Χώρα παραγωγής: Καζακστάν, Ρωσία, Γερμανία, Πολωνία, Ελβετία

Διάρκεια: 100 λεπτά

Σκηνοθεσία: Σεργκέι Ντβορτσεβόι

Πρωταγωνιστούν: Ασκάτ Κουτσεντσέρεκοφ, Σαμάλ Εσλίαμοβα, Οντάς Μπεσικμπάσοφ.

Ώρες προβολής

19.00-21.00 και 21.30-23.30

Κρατήσεις θέσεων γίνονται ηλεκτρονικά στο chania-culture.gr.

Συνδιοργάνωση: Πολιτιστικός σύλλογος «Οι φίλοι των γραμμάτων και των τεχνών», Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, Πνευματικό Κέντρο Χανίων.