«Εμβόλιο: Η ‘αχίλλειος πτέρνα’ του κορονοϊού»

από Stavros Giakouvis

Η ανθρωπότητα δίνει έναν μεγάλο αγώνα για να αντιμετωπίσει την πανδημία COVID 19 λόγω του κορονοϊού, η οποία συνεχίζει να εξελίσσεται με το τέταρτο κύμα της.

Κι αν δεν βρισκόμαστε όλοι στην πρώτη γραμμή, έχουμε όλοι ευθύνη να συμμετέχουμε σε αυτόν τον αγώνα. Συλλογικά και ατομικά.

Για να κερδίσουμε τη σωματική και ψυχική μας υγεία.

Για να ξεπεράσουμε τις δυσμενείς επιπτώσεις στο παρόν και στο μέλλον μας.

Ο εμβολιασμός είναι ένα απαραίτητο μέτρο προστασίας για εμάς και για τους άλλους.

Ο εμβολιασμός είναι η αχίλλειος πτέρνα του κορονοϊού.

Το ΚΟΙΠΟΔΙ, ως συλλογικός φορέας συντάσσεται στον αγώνα αντιμετώπισης της πανδημίας μαζί με τους υγειονομικούς, τους οργανισμούς, τους φορείς και τους πολίτες, στέλνοντας το μήνυμα: νοιαζόμαστε και εμβολιαζόμαστε!

Ο Ρουσσέτος Παναγιωτάκης, μέσα από το έργο του : Εμβόλιο, η «αχίλλειος πτέρνα» του κορονοϊού, μας μεταφέρει την ανθρώπινη αγωνία, την έγνοια για τον συνάνθρωπο, την πίστη προς την επιστήμη και την Ελπίδα.

Η τέχνη με τη δύναμη της συμμετέχει στον οικουμενικό διάλογο προβάλλοντας το μήνυμα του εμβολιασμού που επιβεβαιώνει την ανθρώπινη – την επιστημονική δυνατότητα και χαρίζει την ελπίδα. «…ότι μπορεί να γλιτώσουμε απ’ αυτήν την λαίλαπα, απ’ αυτή τη μάστιγα που είμαστε τώρα δυο χρόνια περίπου, που μας ταλανίζει».

Για τη δημιουργία του video spot, το Διοικητικό Συμβούλιο οφείλει και εκφράζει ευχαριστίες για τη συνεργασία πολλών ανθρώπων και φορέων που συντέλεσαν.

· Τον Ρουσσέτο Παναγιωτάκη, Εικαστικό Ζωγράφο που μοιράστηκε τις σκέψεις και την αγωνία του για την αντιμετώπιση της πανδημίας, που μας εμπιστεύτηκε το έργο του «Εμβόλιο, η «αχίλλειος πτέρνα» του κορονοϊού». Τον συγχαίρουμε για την έμπνευση και για την τόλμη του.

· Την Περιφέρεια Κρήτης για την υποστήριξη της δράσης του ΚΟΙΠΟΔΙ και των μελών Συλλόγων και ειδικότερα για τη δημιουργία του video spot.

· Ιδιαιτέρως ευχαριστεί τον Σταύρο Αρναουτάκη, Περιφερειάρχη Κρήτης

· Τον Λάμπρο Βαμβακά Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης σε θέματα Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής.

· Τον Μανόλη Λουμπούνη, Δ/ντή Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης και τις υπηρεσίες που συνεργάστηκαν.

· Τα μέλη του ΚΟΙΠΟΔΙ: τους κοινωνικούς και πολιτιστικούς συλλόγους που δραστηριοποιούνται και εδρεύουν στον Δήμο Χερσονήσου.

Το έργο του Ρουσσέτου Παναγιωτάκη: «Εμβολιασμός – η Αχίλλειος πτέρνα της πανδημίας» ή και αλλιώς «Θάνατος στον θάνατο!» (2021) είναι ακρυλικό σε καμβά, σε διαστάσεις 90Χ70.