Από την Παρασκευή το 3ήμερο Artist Alley του Chaniartoon

από Stavros Giakouvis

Καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα, 48 στον αριθμό, επισκέπτονται τα Χανιά με σκοπό να σαρώσουν με τα έργα τους και την προσωπικότητά τους. Που; Στο μεγάλο καλλιτεχνικό γεγονός του Artist Alley, του 5ου Chaniartoon, που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Κατεχάκη της πόλης των Χανίων από 24 έως 26 Σεπτεμβρίου.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του ο διοργανωτής, δηλαδή το Chaniartoon, ένα απολαυστικό και πολύ πλούσιο τριήμερο, με αμέτρητα κόμικς, posters, artworks, μπλουζάκια, τσαντάκια, stickers και πολλά άλλα, θα λάβει χώρα στα Χανιά. Οι καλλιτέχνες ανυπομονούν να επικοινωνήσουν στον κόσμο τη δουλειά τους, μα κυρίως να διαδράσουν και να υπάρξει η δημιουργική και απαραίτητη επαφή που απουσίαζε το προηγούμενο διάστημα.

Συνολικά 24 περίπτερα θα στεγάσουν τόση τέχνη και καλλιτεχνικές ιστορίες και θα σημάνουν την έναρξη μιας μεγάλης γιορτής για τον κόσμο του κόμικ. Τα «εγκαίνια» του Artist Alley θα γίνουν το απόγευμα της πρώτης μέρας, την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου, στις 19:00, στην πλατεία Κατεχάκη, με θέα τη θάλασσα του γραφικού Ενετικού Λιμανιού. Εκεί θα συναντήσουμε τους καλλιτέχνες, σημαντικά πρόσωπα και φορείς που στηρίζουν κάθε χρόνο το φεστιβάλ και την οικογένεια του Chaniartoon.

Το Chaniartoon φέτος γίνεται πέντε ετών. Είναι ένα παιδί που μέσα στη νιότη του βιάζεται να μεγαλώσει και να γίνει μεγαλύτερο, πιο μεστό, πιο συμπεριληπτικό μα πάντα καλλιτεχνικό και δημιουργικό· με αγάπη και μεράκι για την τέχνη του κόμικ, το animation, τις εφαρμοσμένες τέχνες και τις καινοτόμες τεχνολογίες (3D, game design, VR, AR etc).