Το σχόλιο του Γιάννη Αγγελάκα για τη ματαίωση της συναυλίας των Rotting Christ

από Βασίλης Σπυριδάκης

“Rotting Greece μου μυρίζει η υπόθεση της ματαίωσης της συναυλίας των Rotting Christ στον πολυχώρο Αίγλη του δήμου Πατρέων.Αν δεν πραγματοποιηθεί τελικά η συναυλία τους είτε σήμερα κανονικά είτε την Κυριακή, μιας και θα έχει αποκατασταθεί το “τεχνικό πρόβλημα” μέχρι τότε,δεν πρόκειται ούτε εμείς να παίξουμε το Σάββατο στον συγκεκριμένο χώρο. Εύχομαι ο “προοδευτικός” δήμαρχος της Πάτρας να ξαναβρεί την χαμένη του αίγλη” σχολιάζει στην επίσημη σελίδα του στο facebook ο Γιάννης Αγγελάκας.

Η ανακοίνωση της συναυλίας των Rotting Christ για τις 15 Μαρτίου στην Πάτρα σκόρπισε ενθουσιασμό στους φίλους των «πατέρων» της ελληνικής black metal, οι οποίοι εδώ και τριάντα και πλέον χρόνια έχουν αναδειχθεί σε ένα από τα πιο επιτυχημένα ελληνικά συγκροτήματα παγκοσμίως.

Όμως επισημαίνεται στο σχετικό ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών φαίνεται πως χτύπησε και τα πιο… μεσαιωνικά αντανακλαστικά θρησκευτικών, παραθρησκευτικών και ακροδεξιών ομάδων από την Πάτρα μέχρι τη Θεσσαλονίκη και το… Άγιο Όρος με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν τραγελαφικές ή μάλλον τραγικές καταστάσεις.

Ο δήμος κωλύεται λόγω τεχνικών προβλημάτων

Την Τετάρτη η διοργανώτρια εταιρεία GG Events ανακοίνωσε πως η συναυλία δεν θα πραγματοποιηθεί στον χώρο «Αίγλη» (παρά το γεγονός ότι είχε ήδη εισπραχθεί το ενοίκιο για την εκδήλωση), τον οποίο διαχειρίζεται ο δήμος Πατρών, καθώς η δημοτική αρχή επικαλέστηκε τεχνικά προβλήματα. Η εταιρεία ανακοίνωσε νέο χώρο διεξαγωγής, καταγγέλλοντας, παράλληλα, ότι ο δήμος δέχθηκε πιέσεις από την Μητρόπολη της πόλης, ενώ σημείωσε ότι η αντίστοιχη συναυλία του Γιάννη Αγγελάκα που είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο θα διεξαχθεί κανονικά.

Η ανακοίνωση της εταιρείας:

Αγαπητοί φιλοι και fans των Rotting Christ είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσουμε οτι ο Δήμος Πάτρας θεώρησε σωστό να αθετήσει τη συμφωνία με την εταιρεία μας για τη διάθεση του χώρου Αίγλη και να μην μας παραχωρήσει την αίθουσα για το live της Παρασκευής, παρόλο που είχε ήδη κατατεθεί το ενοίκιο του χώρου.Ως δικαιολογία πρόβαλαν οτι έχει χαλάσει ο ηλεκτρολογικός πινακας της αίθουσας και δεν διορθώνεται. Παρόλα αυτά η συναυλία του Γιάννη Αγγελάκα στις 16/03 θα πραγματοποιηθεί απρόσκοπτα!! Όπως πληροφορηθήκαμε από τα πατρινά μμε και από άτομα που εργάζονται στο δήμο, άτομα της Ιερας Μητροπολης Πατρων πίεσαν το Δήμο να ακυρώσει το event και να μην μας παραχωρήσει την Αιγλη λόγω του υβριστικού και καλά ονόματος της μπάντας προς το πρόσωπο του Ιησού. Ο καθόλα κομμουνιστικός Δήμος μας θεώρησε καλύτερο να αθετήσει τη συμφωνία του και να μας ενημερώσει 2 μερες πριν την εκδήλωση και αφού είχαμε ήδη μπει σε αρκετά έξοδα οτι δεν μας παραχωρεί την αίθουσα.

Είναι γεγονός οτί ζούμε μεσαιωνικές στιγμές….!

Κόντρα λοιπόν στο νέο μεσαίωνα και στις οπισθοδρομικές τακτικές εμείς θα πραγματοποιήσουμε το live μας στο χώρο METROPOLIS.

Τι απαντά ο Δήμος

Μετά τις διαμαρτυρίες και τα πολλαπλά δημοσιεύματα η δημοτική αρχή, επικεφαλής της οποίας είναι ο, προερχόμενος από το κομμουνιστικό κίνημα, Κώστας Πελετίδης, αναγκάστηκε να τοποθετηθεί.

Ο δήμος Πατρέων, σε ανακοίνωσή του, εμμένει στη θέση του περί τεχνικών προβλημάτων και διευκρινίζει ότι θα… γίνει προσπάθεια να αποκατασταθεί η βλάβη για να πραγματοποιηθεί η συναυλία του Γιάννη Αγγελάκα το Σάββατο.

Αναλυτικά:

Σε σχέση με τα αναγραφόμενα σε ορισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης περί «λογοκρισίας» κ.λπ. ενημερώνουμε ότι η συναυλία των Rotting Christ η οποία ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Μαρτίου στην αίθουσα «Αίγλη», δεν κατέστη δυνατόν να πραγματοποιηθεί, λόγω σοβαρών τεχνικών προβλημάτων. Αυτό γνωστοποιήθηκε από τον Δήμο Πατρέων στην διοργανώτρια εταιρεία.

Η Δημοτική Αρχή παραχώρησε και παραχωρεί δημοτικούς χώρους και διευκολύνει όλους τους φορείς, πολιτικούς, συνδικαλιστικούς, αθλητικούς κ.λπ., χωρίς διακρίσεις και αυτό θα συνεχίσει να κάνει. Δεν παραχωρούμε χώρους και δεν διευκολύνουμε με κανέναν τρόπο μόνο το ναζιστικό κόμμα της «Χρυσής Αυγής».

Όσον αφορά τη συναυλία που έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο, η διοργανώτρια εταιρία, έχει ενημερωθεί για το πρόβλημα και γίνονται προσπάθειες για την αποκατάσταση της βλάβης, προκειμένου να πραγματοποιηθεί.

Κινητοποίηση φανατικών Ορθόδοξων

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι μία από τις πρώτες «επίσημες» διαμαρτυρίες ήρθε από την… μακρινή Ιερά Μονή Εσφιγμένου, τουλάχιστον από την ομάδα στο facebook που πρόσκειται προς τη συγκεκριμένη Μονή και την… εκρηκτική ιστορία. Σε ανακοίνωσή τους καλούσε τους αρμόδιους να ακυρώσουν τη συναυλία. Στην ανακοίνωση αναφερόταν ότι έχουν ενημερωθεί τόσο η Μητρόπολη Πατρών όσο και ο δήμο ώστε να πάρουν θέση «σε αυτή την απαράδεκτη συμπεριφορά που προσβάλλει βάναυσα το Ορθόδοξο συναίσθημα».

Η συγκεκριμένη ανάρτηση έχει, πλέον, διαγραφεί όμως οι «εσφιγμένοι» επέστρεψαν με νέα ανάρτηση για το γεγονός ότι η συναυλία αλλάζει χώρο, ενώ φρόντισαν να «συνδέσουν» και αντίστοιχη ανάρτηση – διαμαρτυρίας γνωστής παραεκκλησιαστικής / ακροδεξιάς οργάνωσης από τη Θεσσαλονίκη.