Σύντεκνος στα Ανώγεια ο Γιάννης Αγγελάκας (Φωτογραφίες)

από Βασίλης Σπυριδάκης

Τα είχε όλα χθες ο γάμος του Γιάγκου Χαιρέτη με την αγαπημένη του Δέσποινα Σεμερτζάκη, στα Ανώγεια. Μέχρι και βάφτιση του μικρού τους Νικήτα είχε, με νονό τον Γιάννη Αγγελάκα.

Είχε χιλιάδες καλεσμένους, είχε Ανωγειανή φιλοξενία και φυσικά ένα γνήσιο Κρητικό γλέντι στο Ντελίνα με τους μουσικούς να διαδέχεται ο ένας τον τον άλλον στο πάλκο για να τιμήσουν τον φίλο τους και συνάδελφο τους Γιάγκο και την αγαπημένη του Δέσποινα. Στο πάλκο του Ντελίνα ανέβηκαν ο Βασίλης Σκουλάς, ο Ψαραντώνης, ο Ψαρογιώργης, ο Νίκος Γωνιανάκης και πολλοί άλλοι.

Ανάμεσα στους καλεσμένους βέβαια και δεκάδες μουσικοί από ολόκληρη την Ελλάδα οι οποίοι ανέβηκαν μέχρι τα Ανώγεια για τον φίλο τους Γιάγκο Χαιρέτη, που με τη δεξιοτεχνία του στο λαούτο και την άποψη του για τη μουσική έχει ξεπεράσει τα όρια της Κρήτης.Μέχρι και ο Μπάμπης Παπαδόπουλος, από τις Τρύπες ήταν εκεί…

Την παράσταση βέβαια από όλη τη χαρούμενη ιστορία χθες – εκτός από το ζευγάρι των νεονύμφων – έκλεψαν ο μικρός Νικήτας αλλά και ένας από τους νονούς του, ο οποίος μάλιστα έδειχνε να το απολαμβάνει. Ο Γιάννης Αγγελάκας. Μίλησε με τους κατοίκους των Ανωγείων, φόρεσε το σαρίκι του, έπαιξε με τον βαφτισιμιό του Νικήτα, μοιράστηκε μαζί του τον …τρόμο της βάφτισης  του και γενικώς χάρηκε όλη τη διαδικασία και του γάμου των φίλων του αλλά και τη βάφτιση του παιδιού τους.

Από τον γάμο

Από τη βάφτιση – Ο μικρός Νικήτας σε δράση…

Από το inotos.gr τις καλύτερες ευχές μας στον Γιάγκο και στην Δέσποινα αλλά και στον μικρο Νικήτα.

Φωτογραφίες: inotos.gr