Όσα -ωραία- έγιναν στην πρεμιέρα του Πολιτιστικού Κέντρου Ηρακλείου

από Βασίλης Σπυριδάκης

Τελικά η κεντρική αίθουσα του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου, που άνοιξε χθες και επίσημα,  αποδείχτηκε πολύ μικρή για να φιλοξενήσει την ανυπομονησία των Ηρακλειωτών να δουν από κοντά έναν πολιτιστικό πνεύμονα για τον οποίο τόσα είχαν ακούσει εδώ και χρόνια και τα οποία  πολλές φορές δεν είχαν καμία σχέση με …πολιτισμένη ατμόσφαιρα.

Και μπορεί οι τυχεροί Ηρακλείωτες, όπως συνηθίζουν άλλωστε οι περισσότεροι Έλληνες, να έφτασαν καθυστερημένοι στο ραντεβού τους με την έναρξη της ιστορίας του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου, ωστόσο η συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ τους  έδωσε ένα καλό παράδειγμα και μια γεύση για το τι θα ακολουθήσει από εδώ και πέρα στον “ναό” του πολιτισμού της Κρήτης.

Οι προσδοκίες πολλές.Όσα και τα εκατομμύρια που έχουν διατεθεί για την κατασκευή του στο όνομα ενός οράματος, που σίγουρα ξεφεύγει από τα στενά όρια ενός κοσμικού γεγονότος…

Χθες το βράδυ πάντως στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου έγιναν πολλά. Πολιτικοί αντίπαλοι ενώθηκαν από τα δεσμά του Μαρκόπουλου, του Θεοδωράκη και του  Tchaikovsky. Κυρίες έκαναν …εντύπωση. Υποψήφιοι, όπως αναμενόταν, έκαναν παρέλαση και η γκρίνια γκρίνια για τις προσκλήσεις αν και υπήρχαν άδεια καθίσματα μέσα στην αίθουσα!

Όλα αυτά όμως σκεπάστηκαν από τη συναυλία. Βλέπετε ο κόσμος της μουσικής είναι άλλος. Ο κόσμος του Μύρωνα Μιχαηλίδη είναι διαφορετικός…

Video Marianna Gialiti