Ο Γιάννης Χαρούλης όπως δεν τον έχετε ξαναδεί (video)

από HarisPap11

Όσες παρατάσεις, όσες έξτρα συναυλίες και να ανακοινωθούν, όλες θα ξεπουλήσουν. Και πλέον το ανέκδοτο που κυκλοφορεί στην πιάτσα είναι ότι όποιος πάρει συνέντευξη από τον Γιάννη θα πρέπει να τον βραβεύσει η Ένωση Συντακτών. Γιατί ο Χαρούλης είναι ακριβοθώρητος όχι από αλαζονεία, αλλά αυτή είναι η κοσμοθεωρία και η στάση ζωής του. Μιας ζωής που μοιάζει με παραμύθι…

Η ιστορία του γνωστή.Εξάλλου έχουν γραφτεί από πολλούς και πολλά ΜΜΕ…

Γεννημένος σε ένα μικρό χωριό, τα Εξω Λακώνια του Αγίου Νικολάου της Κρήτης, ο Γιάννης ήταν ένας μικρός βοσκός που βοηθούσε τον πατέρα του. Αυτοδίδακτος λυράρης εκείνος, αποφασίζει να του κάνει δώρο ένα λαούτο και αρχίζει να τον μαθαίνει πώς να παίζει μουσική. Στα βουνά και στα λαγκάδια ο Γιάννης παίζει το λαούτο του και ξαφνικά ανακαλύπτει ότι η μουσική στη ζωή του από εκείνη τη στιγμή και μετά θα ήταν ό,τι ήταν και η αναπνοή του, όπως λέει συχνά.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μεγαλώνοντας, ο Γιάννης Χαρούλης τραγουδά και παίζει σε πανηγύρια. Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα κεφάλαια της ζωής του. Δεν τα απαρνιέται ποτέ και μάλιστα όταν κατεβαίνει στην Κρήτη και του δίνεται η ευκαιρία, τρυπώνει σε αυτά. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μια καλοκαιρινή μέρα του 2002 ο Χρήστος Θηβαίος θα βρεθεί στο μικρό καφενεδάκι του χωριού και θα ακούσει τον πιτσιρικά τότε Γιάννη να τραγουδά. Μαγεύεται από τη φωνή και από το ταλέντο του. Τον βρίσκει, του μιλά και του ζητά να ανέβει στην Αθήνα για να πάρει μέρος σε μία συναυλία που οργάνωνε το ιστορικό «Δίφωνο» στον Λυκαβηττό στη μνήμη του Νίκου Ξυλούρη. Ο Χαρούλης θα δεχθεί να έρθει στην πρωτεύουσα ντροπαλός και λίγο σαστισμένος. Ο Θηβαίος θα πιέσει πολύ για να δοθεί μια ευκαιρία στον Κρητικό πιτσιρικά να ανέβει στη σκηνή και τελικά δικαιώνεται. Αυτό θα φανεί και την επόμενη μέρα, όταν θα πάει να βρει την Ουρανία, τη γυναίκα του συγχωρεμένου Νίκου Ξυλούρη, σε ένα δισκάδικο που είχε κοντά στην Ομόνοια. Εκεί θα συστηθεί κι έτσι θα αρχίσει να τον αναγνωρίζει κόσμος που τον είχε δει και ακούσει στη συναυλία και βρίσκεται εκείνη την ώρα μέσα στο μαγαζί. «Εσύ είσαι το κωλοπαίδι που έκλεψε την παράσταση;», «Εσύ είσαι ο Κρητικός που τραγουδούσε;», του λένε. Η αρχή μιας μεγάλης καριέρας μόλις είχε γίνει.

Τα υπόλοιπα είναι γνωστά… Όπως γνωστή είναι η επιτυχία του Γιάννη Χαρούλη.

Πριν όμως γίνουν όλα αυτά ο Γιάννης Χαρούλης έπαιζε σε μουσικές σκηνές περιμένοντας τη στιγμή που θα γεμίζει στάδια όχι γιατί το επιδίωξε αλλά γιατί το άξιζε η φωνή του και η σεμνότητα του.

Τα video είναι από το fecebook και τα ανέβασε η Basw Siomou στον προσωπικό της λογαριασμό.

 

 

Και σήμερα ο Γιάννης Χαρούλης βρίσκει τις δικές του στιγμές να βρεθεί με φίλους του στην Κρήτη. Χωρίς διαφήμιση και πολλές φανφάρες μακρυά από στάδια και μεγάλες μουσικές σκηνές. Όπως αυτή η  πρόσφατη συνάντηση του με φίλους στον Πολυχώρο Περίπου στον Άγιο Νικόλαο. Μας την μεταφέρει ο Σάκης Βρουχάκης, ο οποίος με την εταιρεία του καλύπτει ηχητικά όλες τις μεγάλες συναυλίες του Γιάννη στην Κρήτη.