Νέο single των Madrugada με τίτλο “The World Could Be Falling Down”

από Βασίλης Σπυριδάκης

«Ο κόσμος θα μπορούσε να καταρρεύσει», μας λένε οι Madrugada, με το τρίτο single του νέου – και πολυαναμενόμενου – άλμπουμ τους, Chimes At Midnight.

Αναζητώντας έμπνευση και ασφάλεια στο γενέθλιο τόπο τους, το υπερβόρειο Vesterålen, οι Madrugada αποδεικνύουν το βαθύ ουμανισμό τους ενώ και ο πηγαίος λυρισμός τους συναντιέται με το μυστηριακά απόκοσμο νορβηγικό τοπίο σ’ αυτό το νέο τραγούδι που όμως έρχεται από παλιά, καθώς περίμενε ημιτελές εδώ και σχεδόν 21 χρόνια. Τώρα λοιπόν, το “The World Could Be Falling Down” ξαναγεννιέται, φέρνοντας μαζί του στο φως όλα εκείνα τα υλικά που κάνουν τη μουσική των Madrugada τόσο ξεχωριστή: την τρυφερότητα, τη μελωδική ένταση, το λυρικό βάθος αλλά και την υπαινικτική αισιοδοξία τους.

Το “The World Could Be Falling Down”είναι ένα από τα αγαπημένα κομμάτια των Madrugada από τον νέο δίσκο τους. Συνδέοντας το παρελθόν με το παρόν της μπάντας, το τραγούδι πρωτοσχηματίστηκε όταν η μπάντα ηχογραφούσε τον πρώτο της δίσκο, Industrial Silence, αλλά παρέμεινε στο συρτάρι για 21 χρόνια.

Όταν οι Madrugada μπήκαν στο Sunset Sound Studio στο Λος Άντζελες τον Φεβρουάριο του 2020, αυτό ήταν ένα από τα πρώτα κομμάτια που ηχογράφησαν.

Ο παραγωγός Kevin Ratterman (Ray LaMontagne, My Morning Jacket, The Flaming Lips) έπαιξε σημαντικό ρόλο στην αναγέννηση του τραγουδιού.