Υπεγράφη η μελέτη για την αναστήλωση του Ι.Ν. Παναγίας Κεραλιμενιώτισσας

από Stavros Giakouvis

Την εκπόνηση μελέτης για την αποκατάσταση των ζημιών και την αναστήλωση του Ι.Ν. της Παναγίας της Κεραλιμενιώτισσας ενέκρινε η Αρχαιολογική Υπηρεσία Ηρακλείου. Το γεγονός ανακοίνωσε η προϊσταμένη της αρχαιολογικής υπηρεσίας Βασιλική Συθιακάκη, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή εκπροσώπων του πολιτιστικού συλλόγου, τον εφημέριο, κατοίκων της περιοχής, του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου, Σωκράτη Βαρδάκη, του Δημάρχου Βιάννου Μηνά Σταυρακάκη και του προέδρου του περιφερειακού συμβουλίου Κρήτης Παύλου Μπαριτάκη.

Στη συνάντηση η κ. Συθιακάκη δεσμεύτηκε ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για εισαγωγή του θέματος στο Τοπικό Συμβούλιο Μνημείων τον Ιανουάριο, ώστε να υπάρξει η οριστική έγκριση και να μπορούν να ξεκινήσουν οι εργασίες με την οικονομική υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Ο κ. Βαρδάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη που αφορά ένα σημαντικό μέρος της ιστορίας του τόπου μας, καθώς ο ναός που χτίστηκε το 855 μεταξύ του χωριού Καλάμι και της Ψαρής Φοράδας έχει υποστεί μεγάλες ζημιές από τον χρόνο.

Ευχή όλων μας όπως τόνισε ο κ. Βαρδάκης, τον Αύγουστο να γιορτάσουμε την μεγάλη γιορτή της περιοχής μας (της Παναγίας) στην Κεραλιμενιώτισσα, με επουλωμένες πλήρως τις πληγές του Ιερού Ναού.