Βυθίστηκε ιστιοφόρο στα Χανιά – Νεκρός ένας άνδρας

από Βασίλης Σπυριδάκης

 

Σε τραγωδία εξελίχθηκε η υπόθεση του βυθισμένου σκάφους που βρέθηκε στην θαλάσσια περιοχή του Βλητέ εντός του κόλπου της Σούδας.

Ένας άνδρας βρετανικής καταγωγής, ο οποίος επέβαινε στο ιστιοφόρο 20 μέτρων, ανασύρθηκε νεκρός νωρίτερα σήμερα.

Το σκάφος ενώ ήταν αγκυροβολημένο υπό άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, βυθίστηκε τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος Βρετανός, ηλικίας περίπου 65 ετών, ο οποίος διέμενε μέσα στο σκάφος βρήκε τραγικό θάνατο μετά τη βύθιση του.
Στο σημείο βρέθηκαν από νωρίς το πρωί δυνάμεις του Λιμενικού και ένας δύτης προκειμένου να ανασύρουν τον νεκρό από τη θάλασσα.

Ο Θρασύμβουλος Χειλουδάκης, ο επαγγελματίας δύτης που ανέσυρε το άψυχο σώμα του άτυχου Βρετανού ανέφερε, ότι ο ηλικιωμένος δεν έφερε τραύματα, ωστόσο το ένα του χέρι ήταν μπλεγμένο σε ένα σχοινί.

Όπως τόνισε, το σκάφος ήταν αγκυροβολημένο στην περιοχή τα τελευταία 10-15 χρόνια και με μία πρώτη ματιά στο σκάφος δεν φάνηκε κάτι αξιοσημείωτο το οποίο να προκάλεσε τη βύθιση.

Ο σκύλος αναζητά τον άτυχο Βρετανό

Τραγική φιγούρα ο σκύλος του άτυχου Βρετανού, ο οποίος βρέθηκε πάνω στο ιστιοφόρο, κοντά στο άψυχο σώμα του άτυχου Βρετανού.

Ο σκύλος μεταφέρθηκε μεταφέρθηκε με ασφάλεια στην ακτή. Η  Φιλοζωική Χανίων έχει αναλάβει την φροντίδα του σκύλου.

Η άγνωστη ιστορία του Βρετανού

Ο Βρετανός συνταξιούχος Εισαγγελέας στο επάγγελμα, ζούσε πάρα πολλά χρόνια στην Ελλάδα και σύμφωνα με πληροφορίες δεν είχε οικογένεια. Ωστόσο σύμφωνα με μαρτυρίες εκτός από το ιστιοπλοϊκό στο οποίο διέμενε κατά καιρούς, διατηρούσε σίγουρα μία κατοικία στην περιοχή του Αποκόρωνα και πιθανόν να έχει ακόμα ένα σπίτι στην ίδια περιοχή.
Μάρτυρες από την περιοχή της Σούδας ανέφεραν ότι στο σκάφος τον επισκεπτόταν διάφορα άτομα και μάλιστα το τελευταίο διάστημα υπήρχε ακόμα ένας άντρας ο οποίος έμενε εκεί. Το σκάφος βρίσκεται πάνω από πέντε χρόνια δεμένο αρόδου σε εκείνο το σημείο, ενώ στο παρελθόν ήταν δεμένο στην προβλήτα του ναυταθλητικού Χανίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Βρετανός έβγαλε το σκάφος από την προβλήτα καθώς άγνωστοι είχα μπει μέσα σε αυτό και το είχαν διαρρήξει πριν από μερικά χρόνια.