Βροχή τα πρόστιμα για παραβάσεις του lockdown στην Κρήτη

από Stavros Giakouvis

Πρόστιμα που μετά την επιβολή του lockdown διπλασιάστηκαν και έφτασαν τα 300 ευρώ για κάθε παράβαση, μοίρασε χθες η αστυνομία στην Κρήτη, σε 100 περιπτώσεις που εντοπίστηκαν πολίτες να μην τηρούν τα προληπτικά μέτρα.

Οι έλεγχοι επικεντρώθηκαν κυρίως στα καταστήματα, χωρίς ωστόσο να βρεθεί ούτε ένα που παραβίασε την απαγόρευση λειτουργίας.

Απτόητοι ωστόσο οι αστυνομικοί επέβαλαν σε 39 πολίτες πρόστιμα για «άσκοπη μετακίνηση», δηλαδή σε περιπτώσεις ατόμων που βρέθηκαν στο δρόμο χωρίς να στείλουν sms στο 13033 ή δεν υπέγραψαν έγγραφη άδεια… στον εαυτό τους για να μετακινηθούν!

Τέτοιες περιπτώσεις εντοπίστηκαν 25 στο Ηράκλειο, επτά οδηγοί που κινούνταν επί του ΒΟΑΚ, τρεις πολίτες στα Χανιά, επίσης τρεις στο Λασίθι και ένας στο Ρέθυμνο.

Άλλες 100 κλήσεις κόπηκαν σε πολίτες που δεν είχαν ή δεν φορούσαν σωστά τη μάσκα. Και πάλι οι περισσότεροι εντοπίστηκαν στο Ηράκλειο, συνολικά 30. Άλλα 13 πολίτες εισέπραξαν πρόστιμο στο Λασίθι, δέκα στο Ρέθυμνο, επτά στα Χανιά και ένας οδηγός που κινούνταν στον ΒΟΑΚ.