Τουρισμός: Η Κρήτη και άλλα έξι νησιά στη «λίστα καραντίνας» των Βρετανών

από Stavros Giakouvis

Νέο ισχυρό πλήγμα για τον τουρισμό στην Κρήτη και συνολικά στη χώρα έρχεται από τη Βρετανία. Ειδικότερα η Βρετανία ανακοίνωσε ότι θα προσθέσει από την Τετάρτη επτά ελληνικά νησιά στη λίστα με τις περιοχές για τις οποίες ισχύουν μέτρα καραντίνας.

Όπως μεταδίδει το Reuters, εκτός από την Κρήτη στα νησιά περιλαμβάνονται η Ζάκυνθος, η Λέσβος, η Σέριφος, η Μύκονος, η Σαντορίνη και η Τήνος.

Αυτό σημαίνει ότι όποιος επιστρέφει στη Βρετανία από αυτά τα επτά νησιά θα πρέπει να τεθεί σε καραντίνα για 14 ημέρες. Στην πράξη η απόφαση αναμένεται να οδηγήσει σε πρόωρο κλείσιμο πολλών ξενοδοχείων της Κρήτης, καθώς και των υπολοίπων ελληνικών νησιών.

Υπενθυμίζεται ότι στις 3 Σεπτεμβρίου η Βρετανία είχε ανακοινώσει ότι η Ελλάδα μένει εκτός του καθεστώτος καραντίνας, ωστόσο ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών, Γραντ Σαπς, τόνισε σήμερα ότι η κυβέρνηση έχει πλέον καλύτερα στοιχεία για τοπικές εστίες μόλυνσης στο εξωτερικό και ότι μπορεί να προσθέτει και να αφαιρεί συγκεκριμένα νησιά από τη λίστα.

Η Ουαλία έχει ήδη επιβάλλει 14ημερη καραντίνας σε όσους επιστρέφουν από έξι ελληνικά νησιά και συγκεκριμένα την Κρήτη την Ζάκυνθο, την Μύκονο, την Λέσβο την Πάρο και την Αντίπαρο.