Το σχέδιο του ΕΟΤ για το 2021 σε συνεδρίαση της επιτροπής Τουρισμού του δήμου Ηρακλείου

από Stavros Giakouvis

Ενημέρωση για τον σχεδιασμός του ΕΟΤ ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου, του 2021, θα έχουν οι φορείς του τουρισμού στο Ηράκλειο, στη διάρκεια διαδικτυακής συνεδρίασης της Επιτροπής Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας του δήμου Ηρακλείου, που πραγματοποιείται σήμερα.

Πρόκειται για την πρώτη διαδικτυακή συνεδρίαση της επιτροπής, η οποία συγκαλείται με πρωτοβουλία του προέδρου της, αντιδημάρχου Γιώργου Σισαμάκη και με τη συμμετοχή όλων των συναρμόδιων φορέων. Με την έναρξη των εργασιών της επιτροπής πρόκειται να τοποθετηθεί ο Γενικός Γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού κ. Δημήτρης Φραγκάκης με θέμα «2021, Νέα Τουριστική χρονιά, με νέα δεδομένα. Ο Σχεδιασμός του ΕΟΤ». Θα ακολουθήσει διάλογος και το θέμα «Η Τουριστική πολιτική της Περιφέρειας Κρήτης στην εποχή της Πανδημίας», με ομιλητές τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο στον τομέα του Τουρισμού και της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκο Κώτσογλου, την εντεταλμένο σύμβουλο Τουρισμού της περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου και Διασύνδεσης της Περιφέρειας με Εθελοντικές Ομάδες Γεωργία Μηλάκη και τον προϊστάμενο της διεύθυνσης Τουρισμού Περιφέρειας Κρήτης Νίκο Αλεξάκη.

Ο αντιδήμαρχος Γιώργος Σισαμάκης θα αναφερθεί στο θέμα «Δήμος Ηρακλείου ως τουριστικός προορισμός. Σχεδιασμός και υλοποίηση της τουριστικής στρατηγικής μας».

Τέλος ο διευθυντής Μεσογείου του Παγκοσμίου Συμβουλίου Αειφόρου Τουρισμού (GSTC) Δρ. Ιωάννης Παππάς θα αναφερθεί στο θέμα «Αειφόρος Τουρισμός για τον προορισμό του Μέλλοντος: από την αξιολόγηση στην πιστοποίηση».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν την συνεδρίαση εδώ: