Θερμό επεισόδιο στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου – Επέμβαση της αστυνομίας

από Βασίλης Σπυριδάκης

Στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου οδηγήθηκαν με περιπολικά ο Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, Γιάννης Βρέντζος και ο Πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής, Γιάννης Δουκιαντζάκης, αλλά και ο Πρόεδρος του ΕΚΗ, Στέλιος Βοργιάς, πρωταγωνιστές του επεισοδίου που σημειώθηκε με αφορμή την έναρξη της διαδικασίας των εκλογών στο Κέντρο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι όλα ξεκίνησαν όταν ο Γραμματέας επιχείρησε να ανοίξει το γραφείο του, το οποίο όμως – όπως προβλέπει η σχετική διαδικασία – είχε σφραγιστεί για τις ανάγκες της Εφορευτικής Επιτροπής. Τότε ξεκίνησε η αντιπαράθεση με τον Πρόεδρο της Εφορευτικής, που εξελίχθηκε σε επεισόδιο, καθώς δεν έλειψε και η…χειροδικία. Στο σημείο έσπευσε και ο Στέλιος Βοργιάς, στον οποίο – σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες – έστρεψε τα βέλη ο κ. Βρέντζος. Τελικά επενέβη η αστυνομία και η συνέχεια δίνεται στο Αστυνομικό Μέγαρο.

Το μεσημέρι ο  κ. Βοργιάς εξερχόμενος του αστυνομικού μεγάρου, και ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους, δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο και αρκέστηκε να πει: “Καμία δήλωση, ασχολούμαστε με τα προβλήματα των εργαζομένων“.
Το κλίμα στο ΕΚΗ, λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, για την ανάδειξη νέας διοίκησης, είναι εκρηκτικό, με καταγγελίες εκατέρωθεν για απειλές ακόμη και προειδοποιήσεις για όπλα!