ΣΥΡΙΖΑ: Αφού κουτσούρεψαν τα αναδρομικά των συνταξιούχων, τώρα μας κάνουν και μάθημα φορολόγησης

από Stavros Giakouvis

Σημειώσεις σεμιναρίου φορολογίας έλαβαν ως απάντηση, όπως λένε, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης, Τρύφων Αλεξιάδης και Κατερίνα Παπανδάτσιου, σε ερώτηση που έκαναν προς το υπουργείο Οικονομικών για την αδικία σε βάρος των συνταξιούχων, με την καταβολή των αναδρομική τους.

Σε κοινή δήλωσή τους οι τρεις βουλευτές υπενθυμίζουν ότι κάλεσαν το υπουργείο Οικονομικών να δώσει μια ανάσα στους συνταξιούχους εφαρμόζοντας στην καταβολή των αναδρομικών την λύσει που είχε επιλέξει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, το 2018. Αντί απάντησης ή αντιπρότασης έλαβαν όπως λένε «σημειώσεις σεμιναρίου φορολογίας».

Αναλυτικά η κοινή δήλωση των βουλευτών Βαρδάκη, Αλεξιάδη, Παπανάτσιου:

«Με ερώτηση που καταθέσαμε στη Βουλή στις 26 Ιουλίου 2021 καλούσαμε το υπουργείο Οικονομικών να αντιμετωπίσει το ζήτημα της φορολόγησης των αναδρομικών των συνταξιούχων, με τον ίδιο τρόπο που σε αντίστοιχη περίπτωση έπραξε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2018 (αναδρομικά συνταξιούχων ειδικών μισθολογίων).

Το υπουργείο, στην απάντηση του στις 13 Σεπτέμβρη 2021, αντί να δώσει ευθέως εξηγήσεις και να προχωρήσει σε λύση του οξυμένου προβλήματος των συνταξιούχων, μας απέστειλε σημειώσεις σεμιναρίου φορολογίας…

Ας καταλάβει η πολιτική ηγεσία ότι οι συνταξιούχοι ανήκουν στη μεσαία τάξη (ίσως μόνο έτσι πειστεί) και ας προχωρήσει επιτέλους στην δίκαιη επίλυση του ζητήματος της φορολόγησης των κουτσουρεμένων αναδρομικών τους».